Chicagos põgenes vangla 20. korruselt kaks pangaröövlit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicagos põgenes vangla 20. korruselt kaks pangaröövlit
Chicagos põgenes vangla 20. korruselt kaks pangaröövlit Foto: SCANPIX

USAs Chicagos põgenes eile kõrghoone-vanglast kaks pangaröövlit, kes laskusid linadest tehtud köie abil 20. korruselt alla.

Vanglapõgenikeks olid 37-aastane Joseph Banks ja 38-aastane Kenneth Conley, edastab Yahoo News.

Meeste kadumist märgati alles kolm tundi pärast seda kui nad olid vabadusse pääsenud.

Eilse seisuga ei oldud neil veel tabatud, hoolimata välja saadetud helikopteritest ja jälituskoertest.

Politseiuurijad leidsid, et nende meeste kongi aken oli lõhutud. Akende trellid olid peidetud madratsi sisse. Kongist leiti ka võltstrelle, mida kasutati trellide asemel. Samuti olid mehed riietest oma voodisse teinud kujud, nagu nad magaksid.

27-korruselisest vanglast põgenemine oli ette planeeritud. Mõlemad mehed kandsid karistust relvastatud pangaröövi eest. Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) peab neid relvastatuks ja ohtlikeks.

Meeste elukohad on Chicago eeslinnas Tinley Parkis ning eriüksused otsisid need läbi. Tõendid näitasid, et põgenikud olid seal olnud paar tundi varem.

Vanglapõgenike tõttu suleti vanemate nõudmisel mitmed koolid.

Politsei sõnul kasutasid vangid aknast alla laskumiseks voodilinadest tehtud köit, mis on 60-meetrine. Linad olid kokku sõlmitud iga 1,8 meetri tagant.

Chicago vangla on üks vähesed vanglaid maailmas, mis on kõrghoone. Ekspertide sõnul peaks seda kolmnurkse kujuga hoonet olema kergem valvata.

Viimati toimus sellest vanglast põgenemine 1980.aastate keskpaigas.

Politsei kinnitusel põgenesid mehed oranžides vangikombinesoonides, kuid nad vahetasid kindlasti üsna pea oma rõivaid.

FBI arvab, et mehed ei ole Tinley Parki piirkonnast lahkunud.

Banksi tuntakse kui kasutatud riiete bandiiti, kuna röövide ajal kandis ta kasutatud riideid. Ta mõisteti süüdi kahes pangaröövis ja kahes pangaröövi katses. Ta varastas 600 000 dollarit, mis on seni leidmata.

Conley anti kohtu alla selle eest, et ta röövis möödunud aastal pangast 4000 dollarit. Ta kandis röövi ajal elegantset ülikonda ja mantlit.

Mõlemad mehed mõisteti süüdi ning pandi Chicago vanglasse karistust kandma.

Chicago kõrgvangla disainis arhitekt Harry Weese 1970. aastate lõpul. Tal paluti teha vangla, mis oleks «humaanne». Selle tõttu on nimetatud vangla igal kongil aken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles