Fred Krieger lubab Elina Borni esimest singlit juba nädala pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäevases superstaarisaates elasid publiku hulgas lauljatele kaasa ka meie kohaliku muusikamaailmaga tihedalt seotud Fred Krieger ning Stig Rästa. Mehed, kes lennutasid Elina Borni juba järgmisele laulukonkursile – noor neiu hakkab uue aasta algul jõudu katsuma võistlusel Eesti Laul 2013.

Elu24-ga oli lahkelt nõus oma muljeid jagama Downtown stuudio loovjuht Fred Krieger. Samas helistuudios sünnib ka tänavuse superstaarisaate võitja esimene plaat.

Kuidas see nüüd nii läks, et Elina juba järgmisel konkursil kirjas on? Ta pole veel superstaarisaategagi ühele poole saanud ja teie juba napsasite ta endale.

Selge on see, et Elina on algusest peale üks meie lemmikuid olnud. Selliseid naislauljaid sünnib Eestis võib-olla iga viie aasta tagant vaid üks. Ja kui mõelda sellele, kui noor ta on ning kui vähe lavakogemust ta omab, siis see, mida ta stuudios otse-eetris teeb, on ulme.

Samas loomulikult võib öelda täpselt sama ka paljude teiste käesoleva aasta finalistide kohta – nii tüdrukud kui poisid näitasid, et selle hooaja tase on siiani konkurentsitult kõige parem.

Eesti Lauluga oli nii, et kuna Downtown stuudio on plaadifirma partneriks ning meie teeme ka superstaarisaate võitja ja teise koha omanikuga singlid, siis hakkasime varakult ideid koguma, et kellega üldse lugusid teha. Tegelikult sai Eesti Laulule mõned teised lood ka esitatud, aga Elina oma osutus valituks.

Ehk siis Elina lugu «Enough», mis konkureerib Eesti Laulul, oli mõeldud superstaarisaate võimaliku võidu või teise koha puhuks?

Jah. Seda lugu saab ilmselt juba kuulata umbes nädala pärast, kas siis superfinaalis või vahetult pärast seda.

Kuidas Elina stuudios töötab?

Mitte kuskilt ei paista välja, et ta on stuudioga alles mõned korrad kokku puutunud. Töö stuudios on väga lihtne, heas mõttes - Elina teab täpselt, mida teha. Ja mulle tundub, et  tänapäevane n-ö Youtube’i põlvkond on internetist rohkem kasu saanud, kui ükskõik millisest laulukoolist. No kui välja tuua näiteks Taukar, Fredi, Elina või Rasmus – neil kõigil pole praktiliselt laulukooli taga olnud. Samas laulavad kõik täiesti uskumatult hästi. See on just see kodune töö – elad muusika sees, kordad, laulad. See lõpuks viibki sellise tasemeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles