Selgusid «Eesti otsib superstaari» kaks superfinalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti otsib superstaari esikolmik - Rasmus Rändvee, Elina Born, Toomas Kolk
Eesti otsib superstaari esikolmik - Rasmus Rändvee, Elina Born, Toomas Kolk Foto: Jelena Rudi

Täna selgus, et «Eesti otsib superstaari» finaalis järgmisel pühapäeval astuvad üles Elina Born ja Rasmus Rändvee.

Esinejad ja kohtunike kommentaarid

Jõululaulud

Toomas Kolk, «Let It Snow»  - 900 73 03

Mihkel Raud: Väga tore etteaste, Toomas! Täitsid mu esimest korda sel aastal tõelise jõulutundega. Oli selline tunne, nagu liiguks Selveris eskalaatoriga ühelt korruselt teisele ja vastu tulevad rõõmsad inimesed kilekottidega ning sealt krapist tuleb see staff, mida sa praegu laulsid. Väga tore kuulamine oli, aitäh.

Maarja-Liis Ilus: Minu meelest oli ka tore kuulamine. Jõulutunne tuli sisse küll. Täpselt selline lugu, mida kuulda tahaks, ja sinult pingevaba ja lahe esitus.

Mart Sander: Sinu jaoks on siin saates osalemine natuke olnud kahe otsaga asi alati. Sul on nii võita kui kaotada. Kaotada oma tõekspidamised ooperimaailmas, aga võitnud oled sa juurde palju vabadust ja inimlikkust. Aga ooperilaulja on nagu auruvedur - sa pead selle klapi lahti puhuma, et kõik hakkaks kõlama. Muidu on kõik korras, aga kui sa vaikselt laulad, tekib selline nasaalne hoiak, nagu miski kukub tonksti kinni kuidagi. See lüüs ei ole enam lahti. Kui sa selle ka lahti saaksid, oleks see žanr sulle täitsa avatud.

Rasmus Rändvee, «Do You Hear What I Hear» – 900 73 05

Maarja: See oli suurepärane esitus! Väga jõuline. Alati oled eriline oma loovalikutes. Valides sellist lugu näitad rahvale, et tahad pakkuda midagi muud kui lihtsalt jõululaulu, vaid erilise elamuse.

Mart: See oli küll ülimalt helge ja targalt valitud, üsna vähetuntud ja kihvt lugu. Minu jaoks oli kõik olemas, nii ülemised kui alumised noodid. Mulle jääb see meelde kui selle saatesarja üks kihvtimaid esitusi.

Mihkel: Olen väga nõus Maarja ja Mardiga. Tore näha, et oled tagasi. Eelmisel nädalal oli liimist lahti see värk. See esitus oli nii vinge, et tahaks hea mõttes ropendada. Ma saan aru, et otse-eetris on see kerruline. Ma teen siiski seda - fucking brilliant!

Elina Born, «Jõuluöö» – 900 73 10

Mart: See on hea, et ma ei viinud end kurssi tänase repertuaariga. Oleksin Elina pärast siis palju muretsenud. Aga ma ei oleks pidanud, sest see tõi sinus esile selle erilise ja lahtise hääle. Olen täiesti võlutud praegu. Üks su kihvtimaid esitusi selles saates.

Mihkel: Hämmastav vaadata, kui palju suudavad noored inimesed nii väikese aja jooksul areneda. Nautisin taas su võimet kuulaja enda külge liimida. Iga lauluga punud mingi intriigi, see on kuidagi dramaatiline ja areneb... Olen võlutud.

Maarja: Pärast seda esitust ei ole kellelgi ühtegi kahtlust, et sa oled väga võimekas. Nii inimese ja hingega kui tehniliste võimete poolest. See oli nii hea, et mul tulid külmavärinad peale.

Duetid

Toomas Kolk ja Liisi Koikson, «Where The Wild Roses Grow»

Mihkel: See oli suurepärane duett. Tahan sind, Toomas, ühe asja eest tunnustada - oled lühikese aja jooksul suutnud tekitada massiivse lojaalsete fännide armee. Saatest saatesse on sinu poolt hääletanud inimeste arv olnud muljetavaldav. Ma usun, et ka täna on sinu konkurentide austajad laisemad toru haarama. Olen kindel, et sa laulad superfinaalis. Veelgi enam, arvan, et sul on reaalne võimalus saade võita. See perspektiiv mulle ei meeldi, aga siin saates otsitakse superstaari rahvale.

Maarja: Minu arust oli kõik paigas selle loo puhul. Lugu on imeilus, Liisi oli kõige õigem valik sinuga seda laulma. Selle saate hooaja kõige terviklikum, loomulikum etteaste sinu poolt. See tervik oli ideaalne. Väga hea pli.

Mart: Sul ikka meeletult vedas, et said Liisi toimetatud siia. Selle laulu pärast mu karikas väga üle ei voola. Midagi sugestiivset ja toredat seal siiski oli.

Rasmus Rändvee ja Tanja Mihhailova, «Kids»

Maarja: Hea oli vaadata, et olete lühikese ajaga leidnud hea lavalise klüpi. Kohe tundus, et klikk ja energia oli olemas. Loo suhtes taas väga julge valik. Ma ei tea, kas see energia ka kodudesse jõudis. Riskivabam oleks südanlõhestav duett, aga siin stuudios oli kõik väga hästi.

Mart: Mul on väga hea meel, et oled endas avastanud hea tuju allika. See lugu oli just see rõõmu ja vitamiinisüst, mida me apokalüptilise kaamose eel vajame. Muretult, loomulikult seksikad olite.

Mihkel: Muretu seksikus? Mismoodi see võiks välja näha? See oligi see? Mulle väga meeldis teievaheline keemia ja klapp. Sinu loovalikute juures on mulle just alati meeldinud, et sa ei manipuleeri ega kalkuleeri, vaid teed seda, mida just sina tahad. Tanjaga on alati see häda, et kui valid ta oma laulupartneriks, pead arvestama, et ta röövib kogu show. Mingisuguse nipiga jättis ta sinu lömastamata täna, mille eest palju tänu talle.

Elina Born ja Lenna Kuurmaa, «Imagine»

Mart: Mulle küll lõi kohe ette üks suur naisduett - Baccara. Kui tahaks midagi kritiseerida, siis minu jaoks oli see pigem kahe hea laulja ühiselt lauldud soololugu. Aga kuna sa laulsid seda koos Lennaga, kes on minu üks suuri lemmikuid kõigi Eesti naislauljate hulgast, siis ma anna kõik andeks. Hämmastavalt teie hääled sulasid kokku meeletult kihvtilt praegu. See on tore, et oled enda jaoks avastanud uue registir või laulmisvõtte, tänase terve saate jooksul oled näidanud uut kvaliteeti ja mulle see väga-väga meeldib.

Mihkel: Ma ei ole päris selle väitega nõus, et see oli kahe soololaulja ühiselt esitatud lugu. Juba ainüksi see viimane fraas oli väärt poolt aastat, mis me siin istunud oleme teiega kord nädalas. Ma väga-väga loodan sinuga järgmisel pühapäeval seal Nokia kontserdisaalis kohtuda. Sest ma ausalt ei tea, mida me seal ilma sinuta peale hakkame.

Maarja: Tunnustan sind kõigepealt selle eest, et valisid endale partneriks hoopis naisterahva. Mulle hästi meeldis see, kuidas te olite selle loo lahendanud. Lugu ise on superhea. Ühel hetkel ma avastasin, et tahaks veel teid kahehäälselt kuulda, seda justkui oli liiga vähe, sest teie hääled kõlasid lihtsalt nii kihvtilt koos.

Hea lugeja - kas oled tulemusega rahul?

«Eesti otsib superstaari» otsesaade on TV3 eetris kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles