«Õhtusöök viiele» retseptid: loe, mida põnevat pakkus Ivica

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivica Ednaševsky
Ivica Ednaševsky Foto: TV3

Neljapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Ivica Ednaševsky.

Ivica Ednaševsky on hea esinemisoskusega tasakaalukas naine, kes on töötanud panganduses ja turunduses. Tal on alati ajad täpselt läbi mõeldud. Tänavu oli Ivica esimest hooaega Lepispea karavanipargi perenaine, seega värske ettevõtja. Kuna 90% pargi külalistest on välismaalased, siis kasutab ta nime Lepispea Caravan & Camping. See asub Lepispeal mere ääres tema vanemate talu maadel. Vanemad elavad läbi aasta seal oma majas, Ivica elab suvel Lepispeal, talvel aga koos koos poegadega Vääna-Jõesuus. Kui majas remont valmis saab, kavatseb ta Lepispea püsielanikuks saada.

Retseptid
 

Esimene eelroog : Peedi ja fetajuustupirukas
Vaja läheb:
500g pärmi
500g keedupeeti
1 pakk Arla Apetina feta juustu
tüümian
Montecroce oliiviõli
pipar
Giuseppe Giusti trühvli kreem balsamico

Valmistamine:
Tükelda peet, lisa oliivõli, balsamico, tüümian ja pipar. Sega ning lase natuke seista, et maitseained mõjuksid. Valmista ette taigen (lõika paraja suurusega tükid ja venita sõrmed abil natuke suuremaks), aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tükelda feta juust. Kata taigna tükidpeediseguga ja feta juustu tükkidega. Küpseta umbes 200 kraadise kuumuse
juures kuni äärtest kuldpruun. Serveeri

Teine eelroog: Kukeseene supp

Vaja läheb:
500ml puljongit
pool klaasi Chardonnay Grida delle Biade valge vein
500g võis praetud kukeseened
1 suur sibul
2 kartulit
sool
pipar
suhkur
Monteroce oliiviõli
400ml vahukoort

Valmistamine:
Tükelda sibul ning prae oliivõliga potis kuni sibul on muutunud klaasjaks.Lisa valge vein, puljong, tükeldatud kartul. Lase keema tõusta, keeda madalal kuumusel kuni kartul on pehme. Kui kartul on pehme lisa vahukoor, keeda stabiilselt segades mõned minutid samal ajal maitsestades soola, pipra ja natukese suhkruga. Püreeri saumikseriga. Kontrolli kas supp on hästi maitsestatud. Serveeri - võib kaunistada saialille õie, balsamico ja oliivõliga.

Pearoog: Kilukartulid

Vaja läheb:
8 keedukartulit
10 päikesekuivatatud tomatit
1 suurem sibul
2sl kappareid
10-15 musta ilma kivita Kalamata oliivi
Montecroce oliiviõli
pipar
20 vürtskilu fileed
grillitud paprika
maitseroheline

Valmistamine:
Kuumuta pannil oliivõli, haki sibul. Pruunista pannil sibul ja lisa sektoriteks lõigatud kartul, prae kartulid kuni muutuvad kuldpruuniks. Lisapäikesekuivatatud tomatid, kalamata oliivid, kapparid ja vürtsikilud. Prae kuni kilu fileed hakkavad kergelt lagunema. Sega kogu segu õrnalt läbi, maitsesta pipraga. Soola pole vaja lisada, sest koostisosad annavad seda ise. Serveeri kaunistades grillitud paprika ja kapparitega.

Magustoit: Tiramisu

Vaja läheb:
4 muna
suhkur
500g mascarpone toorjuustu
1 tass külma kohvi
100ml konjakit
kakao
Savoiard küpsised

Valmistamine:
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga kuni suhkur on sulanud ja muutunud õhuliseks. Lisa Mascarpone toorjuust ja sega kuni mass on ühtlane. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vahustatud munavalged Mascarpone toorjuust ja munakollastele õrnalt segades kuni mass on ühtlane.Sega kohv ja konjak. Kasta Savoiard küpsised ükshaaval kohvi ja konjaki sisse (tegutsema peab üsna kiirelt, sest muidu kipuvad küpsised lagunema). Lao kihiti küpsised ja Mascarpone toorjuustu - munade seguga. Lase
külmikus seista umbes paar - kolm tundi, enne serveerimist puista üle kakaoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles