Mutant Disco teeb kummarduse Bowie’le

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonage Daydreami laulja ja kitarrist Marko von Konow.
Moonage Daydreami laulja ja kitarrist Marko von Konow. Foto: promo

Tallinnas Von Krahlis esineb reedel Mutant Discol Soomest saabuv David Bowie tribuut­ansambel Moonage Day­dream. Bändile valati vundament juba aastal 1983. See oli Stockholmi ja Helsingi vahelisel laevareisil, millel viibis suur seltskond Bowie Göteborgi kontserdilt kodumaale sõitvaid gootikutte Soomest.


Laeva restoranis mängis tantsuks poolakate bänd ja kui see trupp vaheajale läks, palusid igavlevad soomlased, kas nad võiksid poolakate pillidel pisut mängida. Luba anti.



Publik võttis nende monotoonse ja improviseeritud kava rõkates vastu, kapten kinkis neile esinemise järel pudeli šampanjat ning sündmusest sai esimene kord, kui Moonage Daydreami tulevased liikmed koos pilli mängisid.



Vahepealsetel aastatel on Moonage Daydreami liikmed eri koosseisudes mitmeid tribuutbände pidanud.  Moonage Daydreamile aeti jalad alla 2007. aasta  lõpus.



Enne Moonage Daydreami esineb Krahlis akustilise soolokavaga Vaiko Eplik. Ka tema mängib ja laulab David Bowie lugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles