Hiinlane ootab maailma lõppu ümaras «Noa laevas»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlane ootab maailma lõppu ümaras «Noa laevas»
Hiinlane ootab maailma lõppu ümaras «Noa laevas» Foto: SCANPIX

Kogu maailmas leviv maailmalõpu paanika on inimesi üsna imelikke asju tegema pannud.

Apokalüpsisesse uskujate sõnul saab maailm otsa 21. detsembril, mil lõppeb maiade kalender, edastab newfeed.time.com.

Maailmalõppu usukuja on ka hiinlane Liu Qiyuan, kes ehitas endale ellujäämise jaoks «Noa laevad». Tegemist on keradega, mille ehitamiseks kulutas mees oma kõik säästud.

Hiinlane sai ellujäämiskapslite idee režissöör Roland Emmerichi filmist «2012» ning maiade kalendri lõpust, mis väidetavalt tähistab ka maailmalõppu.

Hiinlase loodud kapslid kannavad nime Noa.

Mees palkas kümme töölist ning investeeris projekti 1,8 miljonit jüaani (288 000 dollarit). Iga selline kapsel läks maksma 50 000 dollarit. Kokku on neid kapsleid kuus.

Metallist ja fiiberklaasiga kaetud ümarkapslid peavad vastu nii kuumuses, radiatsioonis kui vees.

Mootori abil saavad kapslid vees liikuda. Kapslid koosnevad kahest ruumist, millest ühes on kunstnahaga ja turvavöödega istmed 14 inimese jaoks. Teises aga vee ja toidu tagavara.

«Sellises kapslis saab 14 inimest pidada merel vastu viis kuud,» selgitas hiinlane.

Kuid ta ei ole ainuke, kes püüab sellisel viisil ellu jääda. USAs on viimsepäevaliikumine, mille liikmed on varustanud end nii maa-aluste varjendite kui ka suure hulga eluks vajalikuga.

Meedias levivad kulutulena uudised, kuhu tasuks 21. detsembriks minna. Populaarne on näiteks Prantsusmaal asuv Pech de Bugarachi mägi, mis olevat üheks võimaluseks ellu jääda. Selle kohale pidavat tulema tulnukate laevad, kes maailmalõppu uskujad pardale võtavad.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles