Austraalia tõstis postiljonide piirkehakaalu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia postiljon
Austraalia postiljon Foto: topix.com

Australia Post tõstis postiljonide piirkehakaalu 90 kilogrammilt 105 kilogrammini.

Postiljonide kinnitusel soovivad postifirma juhid selle sammuga uusi töötajaid juurde meelitada, kirjutab Reuters.

 

Varasem kehakaalupiir põhines sellel, et nende sõiduvahendina kasutusel olevad Honda mootorrataste kandevõime on kuni 130 kilogrammi – ehk postiljoni piirkaal ja 40 kilogrammine postikott.

 

Australia Post uuris Honda firmalt, kas nende toodetavad mootorrattad ka suurema kehakaaluga inimesi võiks kanda. Testide tulemused näitasid, et 105-kilogrammine kehakaal ei tee mootorrattale midagi.

 

Kuid samas otsustasid Australia Post esindajad, et postikottide kaalu tuleb vähendada. Nüüdsest saavad postiljonid 40 kilogrammise postikoti asemel 25 kilogrammise koti.

Austraalia postiljonide ametiühingu kinnitusel tekitas kaalupiirmäär 90 kilogrammi postifirmale raskusi leida uusi töötajaid. Austraalia Posti esindaja eita seda.

«Testitulemused näitasid, et mootorratturile lubatud kehakaalu suurendamine ei mõjutanud mootorratta stabiilust ega ka turvalisust,» lausus posti esindaja.

 

Esindaja lisas, et nüüd saavad uued soovijad postiljonideks pürgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles