«Õhtusöök viiele» retseptid: Kaidu söögitegemine oli tõeline etendus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidu Tiirik
Kaidu Tiirik Foto: TV3

Neljapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Rakvere linnuse direktor Kaidu Tiirik.

Kaidu Tiirik on joviaalne ja seltskondlik mees, kes tihti jutu üles võtab, kui õhtusöögilauas vaikus tekib. Kaidu on teinud elus erinevaid töid, aga juba üle kümne aasta on ta Rakvere linnuse direktor. Tema juhtimise ajal on linnuses palju ehitatud ja külastajate arv on tuntavalt kasvanud. Kaidu oskab nalja visata ja olla ka irooniline, nii et vahel on kuulajatel raske aru saada, kas ta räägib tõsiselt või lõõbib. Paralleelselt tööga linnuses tegutseb Kaidu ka õhtujuhina. Tema võimet ja soovi asju korraldada ja juhtida on tunda ka linnuses peetud õhtusöögil.

Esimene eelroog: Põdraliha pirukas kadakamarjadega

Vaja läheb:

lehttaigen

küpsetatud põdraliha

sibul

küüslauk

ingver

kadakamarjad

sool

pipar

kaneel

hapukoor

Valmistamine:

Valmista ette lehttaigen. Põdraliha maitsestada sibula, küüslaugu, ingveri ja kadakamarjadega. Ja lisa ka sool, pipar, kaneel hapukoorega. Maitsestatud liha seguga panna lehttaignasse ja ahju.

Teine eelroog: Õlles marineeritud maks mustikamoosi ja sibulaga

Vaja läheb:

seamaks

õlu

sool

pipar

jahu

mustikamoos

suhkur

kaneel

sibul

Valmistamine:

Seamaks panna 24 tunniks tumedasse õllesse ja maitsestada soola ja pipraga. Paneerida jahus, mis on eelnevalt maitsestatud soola ja pipraga. Mustikamoos valmistada nõrgal kuumusel ning maitsestada suhkru ja kaneeliga. Lisandiks panna praetud sibulad ja serveerida.

Pearoog: Musta rüütli pajaroog köögiviljapallidega

Vaja läheb:

sealiha

punane vein

porgand

kaalikas

must ploom

sool

pipar

küüslauk

sibul

koriander

muskaat

tüümian

ingver

terapipar

kuivatatud petersell

Valmistamine:

Sealiha panna eelnevalt punase veini marinaadi 24ks tunniks. Marinaadi lisada eelnevalt keedetud porgandid ja kaalikad Lisada ka mustad ploomid ja maitsestada küüslaugu, sibula, koriandri, muskaadi, tüümiani, ingveri, pipra ja peterselliga.

Lisand: Köögiviljapallid

Vaja läheb:

kaalikas

porgand

sool

pipar

küüslauk

till

petersell

riivsai

munad

Valmistamine:

Maitsesta kaalikas ja porgand soola-pipra ürdiseguga. Lisa ka küüslauk, till, petersell. Sega juurde riivsai ja munad. Mätsi tainas ühtlasteks pallideks ja pane ahju.

Magustoit: Pähklid, mandlid, rosinad pruunisuhkru kastmes

Vaja läheb:

pähklid

mandlid

rosinad

suhkur

vahukoor

Valmistamine:

Rösti pähklid ja mandlid ära ning keeda rosinad läbi Suhkur pruunista ära. Sega rosinad, pähklid, mandlid ja pruun suhkur kokku ning lõpuks sega hulka soojaks tehtud vahukoor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles