«Õhtusöök viiele» retseptid: Kadi tõi lauale toore liha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Neidek
Kadi Neidek Foto: TV3

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi toitlustaja Kadi Neidek.

Kadi Neidek on julge ja otsekohese ütlemisega 23-aastane Tapa neiu, kes töötab sealses pereettevõttes Vaksali trahter. Perele kuulub ka Linnumäe loodustalu Kadrina vallas. Kadi ütleb, et tal on oma ema ja isaga väga lähedased suhted ja põlvkondade probleemi pole. Söögitegemine meeldib talle väga ja tuleb hästi välja, ega muidu teda Tallinnassegi kokaks ei tellitaks. Siiski läks Kadi õpib maaturismi aga ei tea veel täpselt, mida tulevikus rohkem teha tahab. Ütleb, et kuna on veel nii noor, tahab ta erinevaid asju proovida. Hiljuti käis ta kaaslast otsimas «Randevuu» saates, aga peab seda pigem huvitavaks seikluseks kui tõsiseks kaaslase otsimiseks.

Esimene eelroog: Pöff a la tartar

Vaja läheb:

veisefilee

ürdikaste

marineeritud punane sibul

vutimuna rebu

marineeritud kurk

roheline sibul

röstsai

Valmistamine:

Veisefilee kraapida puhtaks terava noaga. Maitsestada ürdikastme,  sibulaga ja segada hulka munarebu. Hoida liha jahedas kindlasti.  Kõrvale sibul ja kurk. Serveeri röstsaiaga.

Teine eelroog: Kõrvitsa püreesupp

Vaja läheb:

kõrvits

või

sibul

sai

piim

vahukoor

muskaatpähkel

seemnesegu

Valmistamine:

Kõrvits tükeldada ja pruunistada koos sibulaga võis. Lisada piim ja hautada umbes 40 minutit, lisada vahukoor ja tükeldatud sai. Riivida muskaatpähkel. Pruunistada seemnesegu ja serveerides peale raputada.

Pearoog: Veisekotlett

Vaja läheb:

veisefilee

marineeritud punane sibul

peekonikartul

või

Marineeritud kurgi kaste:

marineeritud kurk

Soome sinep

sibul

hapukoor

Valmistamine:

Tükeldada sibul ning pruunistada pannil. Lisada tükeldatud marineeritud kurk ning sinep. Lõpus lisada hapukoor ja lasta natuke haududa kuni kaste pakseneb.

Magustoit: Vedurimehe magustoit

Vaja läheb:

sai

muna

või

piim

jäätis

keedis

Valmistamine:

Muna ja piim segada, lisada suhkrut ja soola. Kasta sai segusse ning praadida  pannil võiga. Serveerimisel lisada keedis ja jäätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles