«Õhtusöök viiele» retseptid: Kadi tõi lauale toore liha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi toitlustaja Kadi Neidek.
Kadi Neidek on julge ja otsekohese ütlemisega 23-aastane Tapa neiu, kes töötab sealses pereettevõttes Vaksali trahter. Perele kuulub ka Linnumäe loodustalu Kadrina vallas. Kadi ütleb, et tal on oma ema ja isaga väga lähedased suhted ja põlvkondade probleemi pole. Söögitegemine meeldib talle väga ja tuleb hästi välja, ega muidu teda Tallinnassegi kokaks ei tellitaks. Siiski läks Kadi õpib maaturismi aga ei tea veel täpselt, mida tulevikus rohkem teha tahab. Ütleb, et kuna on veel nii noor, tahab ta erinevaid asju proovida. Hiljuti käis ta kaaslast otsimas «Randevuu» saates, aga peab seda pigem huvitavaks seikluseks kui tõsiseks kaaslase otsimiseks.
Esimene eelroog: Pöff a la tartar
Vaja läheb:
veisefilee
ürdikaste
marineeritud punane sibul
vutimuna rebu
marineeritud kurk
roheline sibul
röstsai
Valmistamine:
Veisefilee kraapida puhtaks terava noaga. Maitsestada ürdikastme, sibulaga ja segada hulka munarebu. Hoida liha jahedas kindlasti. Kõrvale sibul ja kurk. Serveeri röstsaiaga.
Teine eelroog: Kõrvitsa püreesupp
Vaja läheb:
kõrvits
või
sibul
sai
piim
vahukoor
muskaatpähkel
seemnesegu
Valmistamine:
Kõrvits tükeldada ja pruunistada koos sibulaga võis. Lisada piim ja hautada umbes 40 minutit, lisada vahukoor ja tükeldatud sai. Riivida muskaatpähkel. Pruunistada seemnesegu ja serveerides peale raputada.
Pearoog: Veisekotlett
Vaja läheb:
veisefilee
marineeritud punane sibul
peekonikartul
või
Marineeritud kurgi kaste:
marineeritud kurk
Soome sinep
sibul
hapukoor
Valmistamine:
Tükeldada sibul ning pruunistada pannil. Lisada tükeldatud marineeritud kurk ning sinep. Lõpus lisada hapukoor ja lasta natuke haududa kuni kaste pakseneb.
Magustoit: Vedurimehe magustoit
Vaja läheb:
sai
muna
või
piim
jäätis
keedis
Valmistamine:
Muna ja piim segada, lisada suhkrut ja soola. Kasta sai segusse ning praadida pannil võiga. Serveerimisel lisada keedis ja jäätis.