«Top Gear» tegi Eesti mehe autost staari

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Top Geari» saatejuhid Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May
«Top Geari» saatejuhid Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May Foto: TV3

15. aprilli õhtul TV3 eetrisse jõudnud autosarjas «Top Gear» testiti Läänemaa mehelt Valdek Villenthalilt ostetud Moskvitši.

Nimelt võrdlesid saatejuhid kommunistlikes riikides toodetud autosid ja neist ühe esialgseks omanikuks on Läänemaalt Ristilt pärit mees Valdek Villenthal.

«Moskvitš oli 1982. aasta väljalase, sai ostetud enam kui 5000 rublaga, siis aastaid sõidetud ja eelmisel suvel kolmele inglasele maha müüdud,» rääkis Valdek, kelle kinnitusel läks auto müügiks tänu sellele, et oli väga heas korras.

«Ostjate nõue oligi see, et masin peab olema väga heas tehnilises seisukorras, et saaks sellega läbi Euroopa sõita. Eks nad siis tegid siin Risti vahel proovisõidu, auto sobis ja nii see läks.»

Moskvitši edasisest saatusest ehk ülipopulaarsesse telesarja sattumisest kuulis Valdek alles hiljem lastelt, kes olid isa oranži auto tähelennu-uudise ootamatult internetist avastanud.

«Noh eks vanast sõbrast on ikka natuke kahju,» ütles härra Villenthal vastuseks küsimusele, kas automüük kurvaks ei teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles