Lenna Kuurmaa: töö ei lõpe siin maal küll kunagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010 aastal ostis armastatud laulja Lenna Kuurmaa Setumaale Vene piiri lähedale vana taluhoone
2010 aastal ostis armastatud laulja Lenna Kuurmaa Setumaale Vene piiri lähedale vana taluhoone Foto: TV3

Aastal 2012 ostis lauljatar Lenna Kuurmaa Setumaa viimaste põldude taha päris oma talu.

Majas on tegutsenud kool ja hoovi peal on väike pühakoda - tsässon, kuhu kohalik rahvas käib Anasatasia nimelisele pühakule ande toomas. Noor naine on viimased kaks aastat pühendanud talukoha kordategemisele. Poeetilise pildikeelega TV3 Kolmedok näitaski, kuidas see tal õnnestub ja mida arvab Lenna oma praegusest elust ja tulevikust.

Sõit Setumaale võtab Lennal neli tundi

«Kilomeetreid on minu taluni umbes 260 kilomeetrit, peatun vahepeal ka Tartus või võtan tee pealt bensiini... Eks ta ole veidike väsitav sõit siia,» tunnistab Lenna.

«Kuigi elan linnas, siis olen ikka lapsena suviti maal olnud. Minu eriliselt pehme ja soe mälestus ning lõhnad on mul meeles minu lapsepõlvekodust Türilt, kus minu ema on sündinud ja kasvanud.»

Setumaa koha valis Lenna seepärast, et saaks olla rahus ja ei peaks alati olema kättesaadav või telefonikõne kaugusel

«Suvel satun siia ikka viis korda kuus. Oleneb kuust ja sellest palju tööd on. Talvel loomulikult vähem. Viimasel talvel polnud see nii elamiskõlblik ka. Oleks ilmselt saanud hakkama, aga tõenäoliselt oleks siin olnud ikkagi külm.»

Töö ei lõpe maal kunagi

«Töö ei lõpe siin maal kunagi,» tunnistab lauljatar. «Kui on suvi, siis ma pean niitma hakkama. Samuti olen välja mõelnud enda jaoks ülesanded, mida iga kord siia tulles tegema peaks. Kas puhastan näiteks vanast värvist akent või on mul mõned muud ülesanded.»

«Tulen ikka teadlikult, sest igasuguseid tööriistu on vaja kaasa võtta, et oleks kõik vajalikud  vahendid olemas. Tegelikult polegi olnud ühtegi korda, et ma tulen siia ja lihtsalt puhkan. Noh, et tulen siia ja lihtsalt loen raamatut ja leban diivanil... Sellist momenti pole.»

«Tulen ikka nii, et okei, nüüd ma peaks selle põranda ära tegema ja siis ma peaks need lae asjad üle vaatama ja... Siis on vaja ikka lagi soojustada ja... Ja kaevu puhastada ja...»

Vaata, kuidas hakkaja Lenna oma tööde ja tegemistega maal hakkma saab - TV3 «Kolmedok - Mina Lenna»!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles