Teadlased: lapsepõlves naeruhimulistel on hiljem õnnelikumad abielud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased: lapsepõlves naeruhimulistel on hiljem õnnelikumad abielud
Teadlased: lapsepõlves naeruhimulistel on hiljem õnnelikumad abielud Foto: AFP / Scanpix

USA Indiana osariigi DePauwi ülikooli sotsioloogide sõnul on lapsepõlves palju naerda armastanud inimeste abielud õnnelikumad kui neil, kes lapsena liiga tõsised ja mossitajad olid.

Teadlaste sõnul annavad lapse tulevase elu kohta vihjeid juba need fotod, mis on tehtud näiteks viiendal eluaastal, kirjutab The Telegraph.

Sotsioloogid palusid 650 vabatahtlikult katsealuselt fotosid, mis olid tehtud kooliajal ning hindasid nende põhjal naeratusi.

Lisaks küsiti 21 – 87-aastastelt katsealustelt, kas nad on lahutanud ning võrdlesid saadud vastuseid lapsepõlvefotode ja sealsete naeratustega.

«Lapsepõlve naeratuse siirus ja intensiivsus annab vihje, kas inimene võib mõnel hilisemal eluetapil lahku minna või mitte. Mida vähem lapsepõlves naeratati, seda suurem tõenäosus on, et täiskasvanueas lahutatakse,» selgitasid teadlased.

Nad lisasid, et väga vähe naeratanud isikutel on tõenäosus, et nad lähevad lahku, kolm korda suurem kui neil, kes olid lapsepõlves naeruhimulisemad.

Teine katse, kuhu olid kaasatud ka nii väikeste nagu viieaastaste laste fotod, kinnitas eelnenud katse tulemusi.

«Need, kes juba lapsepõlves olid rõõmsamad ja naeruhimulisemad, on seda ka täiskasvanueas. Ka tulevad tihti naervad inimesed kergemini toime elus ette tulevate probleemidega ning nende abielud võivad selle tõttu tugevamad olla,» selgitasid sotsioloogid.

Nad lisasid, et tavaliselt abiellutakse endasarnase inimesega ning naeruhimulistel ja rõõmsameelsetel inimestel on lihtsam probleemidega toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles