BOE 2012 paneb Tartus püsti breigi maailmameistrite lõpulahingu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Prantsusmaa breigi meeskond Vagabond Crew võistlusel BOTY 2012
Võidukas Prantsusmaa breigi meeskond Vagabond Crew võistlusel BOTY 2012 Foto: Bergermarkus.com

Täna peetakse Tartus Vanemuise kontserdimajas maha tulised breigivõistlused. 12. korda toimuvale Battle of EST toob kokku Ile nelja tänavuse globaalse mastaabiga suurvõistluste võitjad ja liidrid.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of EST ehk BOE 2012 peakorraldaja Oliver Soometsa kinnitusel loetakse breigimaailma tippvõistlusteks nelja ülemaailmsete eelvoorudega võistlust - Freestyle Session USAs, UK B-Boy Championship Inglismaal, R-16 Koreas ja Battle of the Year ehk BOTY Prantsusmaal. «Kui ka varasematel aastatel on meil võistlemas käinud maailma tipp-breikarid, siis sel aastal ootab Battle of ESTi publikut ning ka võistlejaid endid tõepoolest ees sisuliselt breigi maailmameistrite aasta lõpulahing. Samad meeskonnad on juba mitmeid aastaid breigimaailma tipus püsinud, omavahel maailmameistritiitleid roteerinud ning nimetatud suurvõistluste erinevates voorudes vastamisi seisnud ka sel aastal. Nüüd, kus maailmaareenil on n-ö sotid selged, on meeskonnad väga elevil, et saavad tulla Tartusse ning pidada maha veel üks otsustav võistlus,» rääkis Soomets.

Nii on sel aastal Tartul au võõrustada UK B-Boy Championshipi võitjaid legendaarsest Korea meeskonnast Jinjo Crew, R16 tänavusi võitjaid Massive Monkees USAst, BOTY 2012 võitjaid Vagabond Crew Prantsusmaalt ning Freestyle Session 2012 teise koha omanikku ja BOE eelmise aasta võidumeeskonda Top9 Venemaalt.

Finaalvõistlusel astub üles seitse valitud viieliikmelist breigimeeskonda - lisaks nimetatutele veel Venemaa breigi teine lipulaev Predatorz ning Prantslaste üks legendaarsemaid breigitiime Pockemon. Eestit esindab otse finaalis valitud breikarite rühmitus SubWarning.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka popping, hip-hop kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest võtavad osa kutsutud meeskondade valitud paremik.

Žürii erikülalisena saabub tänavu esmakordselt BOE-le tantsijaid hindama legendaarne Saksa hiphop-tantsija, eelmise aasta maailmameister Ben Wilchert. Õhtut viib teist aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix, kes on hiphop-tantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Ajakava, piletiinfo ning võistlejate lähemad tutvustused leiate BOE kodulehelt ning Facebooki lehelt.

 

BOE Trailer 2012 PRO from Andrei Jakovlev on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles