Kauaoodatud Meshuggah annab Eestis kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meshuggah
Meshuggah Foto: Promopilt / Rock Cafe

21. aprillil annab Eestis esmakordselt kontserdi metalmaailmas väga kõrgelt hinnatud Meshuggah Rootsist. Piletid Rock Cafes toimuvale kontserdile tulevad müügile Piletilevi müügipunktides üle Eesti 10. detsembril.

Meshuggah pälvis rahvusvahelise tähelepanu 1995. aastal ilmunud albumiga «Destroy Erase Improve», mis oli erakordne segu death metalist, thrash metalist ja progressiivsest metalist koos jazz fusion elementidega. Alates 2002. aastal ilmunud albumist «Nothing» võttis Meshuggah kasutusele kaheksakeelelised kitarrid. Bänd on muusikamaailmas tuntust kogunud oma innovaatilise stiili poolest, mis muuhulgas sisaldab ka polümeetriliseid loo struktuure ja polürütme.

Ajakiri Rolling Stone paigutas ansambli Meshuggah kümne tähtsaima hard rock bändi hulka ning Alternative Press on bändi tituleerinud lausa kui kõige tähtsaim metalbänd.

Meshuggah on oma eksisteerimise ajal avaldanud seitse stuudioalbumit, viis EP-d ja kaheksa videot. Viimane kauamängiv «Koloss» ilmus tänavu 23. märtsil.

Raadio 2 saate «Metallion»saatejuht ja ansambli Horricane trummar Risto Mõtus lausus, et Meshuggah tähtsust metalis on raske üle hinnata. «Olen kuulanud seda bändi juba 1994. aastast, kui ilmus nende EP «None». See oli juba tollal midagi täiesti erilist ja lahterdamatut. Mu lemmikute hulka on alati kuulunud bändid, kes mängivad tehnilist, keerulist ja nõudlikku metalit. Meshuggah on olnud eeskujuks lugematutele bändidele pannes aluse omaette stiilile nimega Djent,» ütles Mõtus. «Olles näinud neid Tuska festivalil 2011. aastal, julgen kinnitada, et bänd on laval niisama tehniline, võimas ja täiuslik, kui plaadil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles