Muusikat kaheksast ilmakaarest: «Flavours’i» sünnipäevalava katab tulisilmne prantslane DèBruit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DéBruit
DéBruit Foto: Dan Wilton

Club Studio üritustesari «Flavours» tähistab reedel oma esimest sünnipäeva. Pidulikul sündmusel käsutab peaesinejana klubi audiosüsteemi keevavereline prantslane DèBruit. Helide maailma mustkunstniku taktikepi all ja elektroonilise hiphopi saatel maalitakse piduliste silme ette kõlapilte nii Lähis-Idast, Aafrikast kui Ameerika mandritelt.

DèBruit võttis 9-aastaselt kätte saksofoni ning mängib seda tänaseni, kuigi valdav osa tema muusikast sünnib tänapäeval küll süntesaatori ja arvutiprogrammide abil. Mehe eest ei ole kaitstud mitte ükski heli – kõik vähegi intrigeeriv leiab tee tema kompositsioonidesse ja plaatidele. «Tuleb olla uudishimulik ja kõigele avatud,» ütleb ta ja rändab inspiratsiooni kogudes mööda maailma ringi. Lisaks iseseisvatele otsingutele on ta üks valitutest, kes on osalenud Red Bulli Muusikaakadeemias, kuhu on pääsenud ka üksikud eestlased, nende hulgas samuti «Flavours’il» üles astuv Madis Nestor.

 «Minu etteaste sünnib kohapeal, üllatan ja laotan teie ette oma südame,» lubab hetkel Brüsselis elav sündi-virtuoosist DèBruit, kodanikunimega Xavier Thomas. Mees lisab, et eestlastele serveeritav saab olema pigem etteaimamatu. «Midagi, millest sa ise ka päris aru ei saa, et miks see sulle meeldib,» muheleb ta.

 Lisaks rändurihingega väliskülalisele mängivad muusikat ka kodumaa parimad pojad. «Flavours» on iga kuu esimesel reedel klubis Studio toimuv sariüritus. 7. detsembril kostub erinevat muusikat kahest saalist – alumises ruumis astuvad üles Anton Must ja MVP ning teisel korrusel annavad endast parima Madis Nestor, Mark Slavin ning DéBruit.

 Club Studio uksed avatakse kell 23.00. Vanusepiirang: 20.

Pilet: 10 eurot / FB Going kuni südaööni 5 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles