Heidy Purga muusikavalik hakkab edaspidi kostuma Viru Keskuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmo Glämmilaat 2012 Viru Keskuse aatriumis.
Lapsepuhkusel olev Heidy Purga
Cosmo Glämmilaat 2012 Viru Keskuse aatriumis. Lapsepuhkusel olev Heidy Purga Foto: Jelena Rudi

Tänavu detsembrikuus paitab Viru Keskuse külastajate kõrvu eriliselt hea muusikavalik, mille on kokku pannud lapsepuhkusel olev Raadio 2 peatoimetaja ja Eesti Laul 2013 produtsent Heidy Purga. Musta muusika austajana valis Heidy keskuse taustahelideks ennekõike 60ndate ja 70ndate souli- ning funkmuusikat.

«Peamiselt kõlab selles valikus just vanem muusika, soul, funk, rhythm and blues. Kuna tulemas on jõulud, siis kostub sekka ka maailmamuusikat, ennekõike Indiat ja jazzi. Esindatud on mitmed vanakooli souli ja funkmuusika klassikud nagu näiteks Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Bobbi Hutcherson, Billy Cobham ja Smokey Robinson. Aga ka Lou Reed, Fleetwood Mac, Jethro Tull,» ütleb Heidy, kes on ka aastaid teinud Raadio 2 saadet Must Mesi.

Heidy loodab, et tema muusikavalik häälestab külastajad hea tuju lainele. «See muusika võiks tekitada just selle tunde, mida igaüks hetkel enim vajab - kas siis pühaliku või piduliku, unistava või lõbusa.»

Laiemalt helidisainist rääkides on Heidy sõnul positiivne, et muusikale avalikus ruumis on hakatud rohkem tähelepanu pöörama.

«Eks igal kohal on omad eesmärgid, mida soovitakse muusikaga saavutada. Teatud valikuga on üsna kerge inimesi ka närviliseks ja rahutuks muuta - kahjuks olen seda korduvalt kogenud nii kodu- kui välismaal just kiirmoe müügikettides. Viimane hea muusika leid jäi kõrva aga hoopis Raekoja platsi kõrval asuvas väikeses pagarikioskis. Julgustaksin siiski veel rohkem kasutama heliinstallatsioone, mis just linnaruumi ning suurema külastatavusega hoonetesse hästi sobivad.»

Viru Keskus on Eesti enimkülastatav ostukeskus, milles asub üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Viru Keskusesse on koondunud kvaliteetsed moekaubad, Eesti suurim valik juveelitooteid ja aksessuaare, Baltimaade suurim ilupiirkond ning raamatupood.

Lisaks paikneb keskuses moodne spordiklubi ning suvehooajal Eesti ainus Katusekino. Linnasüdames paiknevast keskusest on kujunenud mitmekülgsete kultuurisündmuste toimumise ja oluline meelelahutuse ning ostlemise paik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles