PÖFF rändab edasi mööda Eestimaa kinosid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFFi avamine neljapäeval, 15. novembril kinos Kosmos.
Anu Saagim maabus otse kosmosest
PÖFFi avamine neljapäeval, 15. novembril kinos Kosmos. Anu Saagim maabus otse kosmosest Foto: Jelena Rudi

Traditsiooniliselt PÖFFi piduliku lõpetamise järel üle-eestilisele ringreisile saadetavate filmide hulka kuulub nii festivalil äsja auhinna pälvinud linateoseid kui ka Euroopa Filmiauhindade nominente. Tänavu jõuavad PÖFFi filmid Jõhvi, Paidesse, Kuressaarde, Kärdlasse, Narva, Pärnusse, Valka ja Viljandisse. Kokku toimub 29. novembrist kuni 2. detsembrini 38 filmiseanssi.

«Kahjuks on nii, et kino digitaliseerumine seab kahtluse alla tulevikus PÖFFi filmide väikelinnades näitamise, kuna väiksemates kinosaalides pole lihtsalt vastavat tehnikat, et näidata tänaseks juba üldlevinud digitaalseid koopiaid. Aga seni kuni see vähegi võimalik on, näitame rõõmuga filme ka väljaspool Tallinnat ja Tartut,» rääkis festivali direktor Tiina Lokk.

Väikelinnadesse jõuab ka PÖFFil auhinnatud filme ja Euroopa Filmiauhindade nominente. Tänavu on Jõhvi elanikel võimalus vaadata äsja PÖFFil parimaks Euraasia filmiks tunnistatud «Torniga maja», Kärdlas näeb aga Euroopa Aasta Filmi auhinnale kandideerivat filmi «Barbara» ning NETPACi žürii peapreemia pälvinud filmi «Wadjda». Mitmes linnas linastub Prantsuse komöödia «Mängurid», mis Tallinnas ja Tartus oli üks kiiremini läbimüüdud seanssidega filme.

Narva elanikud saavad nautida filmi «Reetmine», mille osatäitjat Franziska Petrit pärjati parima naisnäitleja auhinnaga, ning filmikriitikute preemia pälvinud linateost «Tütar».

Pea kõigis linnades toimuvad lisaks filmide näitamisele veel mitmed kontserdid ja filmiteemalised vestlusringid.

Täpsemat infot PÖFFi seansside kohta linnades üle Eesti leiab festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles