Online-intervjuu: Janek Valgepea põeb otse-eetris öeldut siiani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» teine finaalsaade
Janek Valgepea
«Eesti otsib superstaari» teine finaalsaade Janek Valgepea Foto: Jelena Rudi

Elu24 lugejate küsimustele vastas eelmisest superstaarisaatest välja langenud Janek Valgepea.

PK: Kahju, et sinu teekond saates pidi lõppema! Aga küsimus - kas ja kelle poolt hääletad järgmises saates sina?

Ma kindlasti vaatan saadet ja hoian teistele pöialt, hääletamise kohta ei oska öelda. Ehk hääletan siis, kui keegi neist taas üllatab mõne väga hea etteastega.

Öko: Mida hindad inimeses kõige enam? Mida sa kardad (paaniliselt)? Mis on su elus siiani kõige naljakam moment olnud? Soovid sa tulevikus enda plaadi välja anda? Vaatad sa vahel seebioopereid? Oskad sa mõnda anekdooti rääkida? Kui jah, siis tulista =) :D Edu!

Ma hindan inimeses ausust, positiivsust ja aktiivsust. Need on sellised inimesed, kellelt sa ei pea energiat välja pressima, vaid kes ei põe, võtavad asja väga lihtsalt ja suhtlevad vabalt. Paaniliselt vist midagi väga ei karda. Eks neid naljakaid momente on küll ja küll. Seebioopereid ei vaata üldse. Ma arvan, et anekdoodid minu maitse järgi ei lähe Teile peale. Ma pigem vaatan naljakaid videoid. :D

Krislyn:  Janek, olen aus - kui hakkasin superstaarisaadet vaatama, ei jäänud sa mulle kuidagi silma. Aga kui laulsid laulu «Aria», oli see lausa vapustav, mul ei ole sõnu! Olen kuulanud ka sinu teisi laule nüüdseks, mis on päris sinu omad. Ja mees, sa oled õigel teel, tee seda, mis on sinu südames. Aitähh sulle!

Suur aitäh, ma loodan ka!

Liise: Mis oli sinu lemmik saates esitatud laul? Sul on megailus hääl!!!

Tänud! Mul on neid isegi kaks: «Before It Explodes» ja «Aria».

Anni: Hei, Janek. Kuidas sul on läinud peale väljalangemist ? :) Igatahes küsin siis, et kes sind kõige rohkem toetas saate ajal ? :) Kas sa esined veel kuskil? Aga jah, oled tubli, laula edasi :) Terviseid sulle :)

Hei! Läheb ikka hästi ja tekkis suur pingelangus! Ma arvan, et saate jooksul toetame me kõik üksteist, kuid kõige rohkem oma toetust väljendas Toomas. ;) Lähiajal esinemisi nagu pole veel…

Johannake: Kes on sinu suurimad eeskujud lauljatest?

Eestis on mu suurim eeskuju Sandra Nurmsalu (Urban Symphony), kes laulab erilisi laule ja tõestas seda, et peale kuulsaks saamist on võimalik jääda iseendaks, säilitada oma imagot ja isiksust, nagu see algusest peale oli. Välismaalt inspireerivad One Republic, Muse, Alicia Keys ja natuke Queen.

Kats: Kuidas suhtud popstaar Justin Bieberisse?

Üsna normaalselt, ta ajab oma rada. Ma ei kuula teda, kuid hetkel on ta üks tuntumaid lauljaid maailmas ja kui ta seda on, siis ta on õigel teel ja meeldib paljudele? Ma arvan, et kõik need vihkamised on puhas kadedus ja pugemine sõpradele, kes mingist lauljast halvasti arvavad. Paraku viimati inimkond ei sõltu vaid enda arvamusest. Hetkel on printsiip selline: «Kui mu tuttavatele miski ei meeldi, siis ei meeldi see ka mulle, et ennast mitte alandada nende ees.»

Japsss: Kas sul on plaan veel itaalia keeles laulda ? Oled sa ka kuskile Youtube´i oma lugusid postitanud või midagi? Tahan veel su laule kuulata :) so good (Y) Ole tubliiii :)

Ma arvan, et ma ei esitanud «Ariat» viimast korda ja arvan, et teen seda veel. Youtube'is on paar originaallugu ja mõned kaverid, kuid nad on üsna vanad. Aitäh!

RT: Kui Sul oleks võimalus midagi teisiti teha, kas ja mida Sa oleksid teinud saates teisiti? Mis Sulle sealt saatest kõige enam meeldis?

Ma esitaks igas saates ballaade, kuid saatuslikuks sai see, et tahtsin liiga palju erinevaid külgi näidata, mis kahjuks ei õnnestunud. Kui natuke mõelda, siis päris paljud allesjäänud ajasid ühte ja sama rada finaali algusest peale ja see on hea, tulebki truuks jääda sellele mis väga hästi välja tuleb. Saate juures meeldis see, et tutvusin väga lahedate ja heade inimestega! Arvatavasti nii lahedat seltskonda polnud seal ammu, meil oli väga lõbus!

Ü.:  Räägi mõni tore lugu Frediga toajagamisest! Omamoodi armas oli see, kuidas erinevates saadetes selgus, et sa käisid nüüd esimest korda Soomes ja et oled kinos käinud ainult kaks korda, raamatuid ei loe jne. Räägi, mida sa teed koolist vabal ajal, milliseid hobisid sul peale laulmise veel on (olnud)? Sa laulad suurepäraselt, olid selles saates mu lemmikuid! Soovin palju õnnestumisi tulevikuks!

Me Frediga palju ei suhelnud, kuigi saime hästi läbi ja selle kõrval oli alati palju tegemist. Ta oli igal õhtul kahe-kolmeni öösel X Factori videote laintel ja see on ühest küljest naljakas ning ka väga hea, sest ta võtab eeskuju ameeriklastelt, kelle laulmine on suurepärane. Minuarust on see absoluutselt normaalne asi, et ma pole ennem Soomes käinud. Oma elu jooksul olen ma väga palju reisinud, kuid rohkem lõuna poole ja Soomesse polnud asja. Kinos käisin tegelt kolm korda, sest ma ei ole suur kinode fänn ja vajadusel sain midagi telekast või internetist vaadata, kuid tõesti kui juhtus mõne maailmatuntud filmi suur esilinastus, siis läksin kindlasti seda vaatama. Selleks on näiteks «Pirates of the Caribbean» ja «Skyfall». Ausaltöeldes põen ma siiani, et otse-eetris ütlesin, et raamatuid ei loe. Kohustuslikku kirjandust loen ikka, kuid olgem ausad, kui paljud minuvanused noored loevad? Väga vähesed. Üks põhjus miks ma raamatute fänn ei ole on see, et tihtipeale leian huvitavaid asju internetist ja loen sealt, samuti on mu elu viimase aasta jooksul väga kiireks muutunud ja vaba aega peaaegu ei ole. Vahest on ikka pähe tulnud, et tahaks midagi lugeda ning mingil hetkel teen seda kindlasti! Kogu aeg tegelen millegagi, kodus niisama ei istu. Minu hobid on võrkpall, uisutamine, ujumine, meloodiate kirjutamine, söögi valmistamine, sõpradega väljas käimine.

Merle: Kallis Janek. Sa oled kindlasti kõige kõrgema kullaprooviga laulja, keda mina siin maal sündinutest kuulnud olen. Omal ajal meeldis mulle ka Joala, kes samuti lihtsalt ei laulnud, vaid musitseeris. Loodan väga, et Sa leiad oma tee, ja ära karda - neid, kes Sinu imelist annet oskavad hinnata, jätkub. Kui mitte siin, siis suures maailmas kindlasti. Ära kahtle endas, ime ja jumalik säde Sinus on olemas. Soovin Sulle ilusat elu koos muusikaga!

Suur aitäh Teile!

Mairi: Kas sind tuntakse tänaval ära? Mis on olnud siiamaani kõige meeldivam kogemus kui Sind on ära tuntud? Nimeta paar asja, mida pead elus kõige olulisemaks?

Tuntakse ära küll, kõige põnevam oli see, kui väiksed tüdrukud jälitasid mind Viru Keskuses ja ja üritasid end märkamatuks teha, aga see ei õnnestunud. Hehe :D Elus on kõige olulisem rahulolu ja armastus.

Ammune fänn: Super kutt, võimsa häälega! Mida sa tahaksid hulljulgetest tegevustest kindlasti elus järgi proovida?

Tahaksin minna ümbermaailmareisile.  

Annika: Janek,kas Sinu süda on hõivatud? Kui ei siis millised naised sulle meeldivad ja kas oleksid võimeline oma kallile naisele laulma?:)

Hetkel mu süda on vaba, kuid tekkis silmarõõm. Mulle meeldivad ausad, armsad, siirad ja natuke tagasihoidlikumad neiud, kes heas mõttes tunneksid oma hinda ja ei põeks palju. Mulle ei meeldi edevad, suitsetavad ja klubijärgi hullud neiud. Ei kardaks kallimale laulda, eelmisega laulsin isegi duetti Valgevenes laulukonkursil, kus saime teise koha.

Muusik: Kes valis viimase ebaõnnestunud laulu? Televiisorist kostus mingi noodipundar.

Seda lugu mulle pakkus Mart Sandri bändi klahvimängija ja ma ei usu, et see oli ebaõnnestunud, väga hull see ka polnud, see oli hea lugu ja seekord oli minu aeg lahkuda. Kui keegi märkas, siis lahkumislauluna esitasin hoopis teist lugu Camus Juan «Now That The Love's Gone», sest lahkumisklipi ajal Mart ütles, et võiks hoopis seda laulu teha lahkumislauluna ja ma ütlesin, et teeme… Kuigi saime mõlemad hiljem sõimata produtsentidelt, aga see eest jäin vägagi rahule sellise otsusega!

H: Janek sa oled minu superstaar :DDDD Mina usun et sinust saab hea laulja ära anna alla :D

Ei anna alla! Aitäh!

Vanaema maalt: Janek, olid parim selles saates, mina hindan ilusat häält, musikaalsust ja loomulikkust ja see on Sul kõik olemas, see on ime, mis Sulle looduse poolt on antud, ära sellest loobu ja lase need kommentaarid kõrvust mööda, mis ei leia Sinus karismat, mõeldes selle all mingit hääle käristamist, mikrofonialusega tantsimist ja muud veiderdamist laval, usu lõpuks jaäb ikka loomulik anne, siirus ja muusika peale. Olen sellest põlvkonnast, kelle ajal laulis Jaak Joala, keas on minu arvates seni olnud kõige parem poplaulja üldse, kuulan tema laule ka praegu. Kuna järgmises supersaate osas lauldakse Joala poolt esitatud laule, on mul väga kahju, et Sinu esituses mõnda laulu ei kuule, siit minu küsimus: millise laulu oleksid valinud järgmisse saatesse Joala repertuaarist?

Suur aitäh Teile! Järgmisesse vooru oleksin valinud vist Joala laulu «Purunenud maailm» või «Nii kokku me ei saagi eal».

Teve: Hei Janek:) Minu küsimused on siis järgmised: Mis meeldis sulle saates kõige rohkem või nagu mis oli kõige lõbusam selle saates olekus?  Kas sa kavatsed edasi laulmiskarjääriga tegeleda või hakkad midagi muud tegema? Mis tundeid tekitas see kui sa said teada et sina Janek pääsesid 10 parema hulka?

Saates meeldis kõige rohkem see, et sain hästi palju laulda ja veeta mõnusalt aega väga heade inimestega! Laulmist ma kindlasti ei jäta, kuid selle kõrval kavatsen kooli lõpetada. Kui ma finaali sain, see oli imeline tunne, sest ma sain millegagi suurega hakkama! Arvestades seda, et tuhande ringis kandidaate käisid Augustis proovimas, siis on see väga suur saavutus! Järgmisel päeval kui kooli läksin, ei saand ma isegi õppetööle keskenduda ja pidin koolist poppi tegema, et see saavutus mulle kohale jõuaks.

Vares: Osaled sa ka mõnel jõulutuuril? Tuleksin kindlasti vaatam.

Kahjuks ei osale.

Kui sa Frediga seal kahe viimase seas seisid, kas sa teadsid juba ette, et sina lähed või oli sul veel mingi lootus saatesse jääda? Muideks sa olid, oled ja jääd üheks minu lemmikutest EOS finalistidest!!! Kindlasti jätka muusikaga tegelemist! :) Päikest!

Ma teadsin, et lähen, sest Fredi fännibaas on kordades suurem kui minu, ja kui öeldi, et Fredi sai edasi, ei olnud mul seda valutunnet südamel nagu tavaliselt peaks juhtuma ja võtsin seda vabalt. Palun toetage ka Fredit, ta väärib seda. Mina proovin võiduta hakkama saada, siiski olen ma väga rahul! Iga asja lõpp võib olla millegi ilus algus. Aitäh!

Mida saade sulle juurde andis, mida igatsema jääd ning mida kavatsed edasi teha? Ma loodan, et sa tegeled muusikaga kindlasti edasi ja ehk on sul tulevikus plaanis album? Ma loodan, et me kuuleme sinust palju palju. Palju edu sulle, Janek :)

Saade andis juurde enesekindlust ja meeletult head kogemust! Kavatsen kool ära lõpetada ja laulda edasi, nagu alati. Kindlasti, väga unistan isiklikust plaadist. Aitäh!

Kui tihti sa habet ajad?

Ei oska öelda, sõltub. Tavaliselt 2-3 korda nädalas.

Heli: Janek, ei tohi nukrutseda! Tean, et Sind ootab SUUR TULEVIK! Tegutse edasi, Sul on väga hea hääl ja Sul on oma publik. Jääme Sinu teekonda jälgima ja ootama SINU LAULE!

Ei nukrutse, kõik on hästi! Suur aitäh!

Austatud Janek Valgepea! Kõigepealt küsiksin, kas saan nüüd oma raha tagasi, mis teie peale kulutasin?:) . See oli nali. Tegelikult tahaksin küsida teie edasiste plaanide kohta. Kuna enamusele Eesti rahvast on elevant kõrva peale astunud, ütleksin isegi, et neil pole halb maitse, vaid lausa väärastunud maitse, sest Eesti otsib superstaari saatest pole kunagi ühtegi arvestavat lauljat loorberipärga pähe saanud, vaid ainuke tegija on Laura Põldvere, kes võitis Kaks takti ette saate kuus aastat tagasi, siis, kas kavatsete jätkata oma muusikaõpinguid ja saada lauljaks, sest olete üks vähestest, kellel on talenti ja annet? Teil on mõnus tämber ja teie muusikat ma ostaksin, sest see rahustab Eesti vabariigi nimelises hullumajas hästi närve. Edu ja õnne teile! Tähtis pole võit, vaid osavõtt. Ütlen seda alati oma lemmikutele ja endale, kui kuskil läbi põrun. Austusega A.

Kavatsen edaspidigi laulda! Aitäh

Linda: Hey! Mul ka siis paar küsimust! Kas oled kuskil varem laulmis õppinud või midagi? Sul on lihtalt nii hea lauluhääl.:) Ma olen suur sinu ja katrini fänn seega küsin, et kas sinu meelest oli õige, et Katrin esimesena välja läks? Kui sul oleks kunagi võimalik elama minna siis kuhu? :) Aga muud ei olnudki ja igaljuhul palju edu kui sa üldse vajad seda, sa oled ju parim.

Olen küll laulmist õppinud, kuid esimesed neli aastat nägi see nii välja, et seisin mikrofoniga peegli ees ja laulutunnis soovitusi eriti ei saand. Ma ei olnud sellega rahul ja see motiveeris mind nii, et iga kord kui kedagi kodus ei olnud, ma võisin tundide kaupa laulda, vaatamata sellele, et naabrid igalt poolt koputasid ja hüppasid laed katki. Kuulasin teisi lauljaid ja võtsin eeskuju. Seepärast pean end rohkem iseõppijaks. Vokaalselt olin asjaga enamvähem alati rahul, kuid tööd pidi tegema ka laulu sisul ja kuidas see väliselt välja nägi (lavaline liikumine, miimika jne). Hetkel õpin ma laulmist Otsa kooli eelõppes Mare Väljataga käe all, kes rõhutabki rohkem laulusisu ja välist külge. Mulle tõesti vedas, et mul on praegu nii hea õpetaja! Arenguruumi on palju! Aitäh! Katrin oli väga hea laulja ja stuudiovooru põhjal oli ta mu lemmik, ta on nii teistsugune ja loomulik, ning mul oli väga kahju, et tema oli esimene, kes lahkus. Ma olen oma elukohaga rahul. Tänud!

Kui sul on võimalik- palun mine piiri taha laulmist õppima ja proovi leida üks korralik manager- NB!mitte Eestist! Olgu see siis Rootsi, Itaalia või Venemaa! Palun ära jää siia! Sa oled sündinud talendiga mida on vähestel! Need kes sellest aru said ei ole kahjuks hääletajad need on natuke vanemad inimesed! Küsimus- kas sa oled mõelnud manageri otsimise peale väljastpoolt Eestit ja kas oled juba võtnud ette samme (saatnud salvestisi jne)? Küsimus 2 - kas sa ikka saad aru, et see saade ei tähenda reaalses elus midagi ja et sa oled tohutult andekas ja karismaatiline laulja? (seda on öelnud väga väga paljud inimesed, kes saadet on juhtunud vaatama) täielik imelaps!

Ma ei jõudnud veel väga sellistele asjadele mõelda, aga vaatab mis saama hakkab, aitäh!

Mulle meeldisid sa küll väga! Tundusid siiras ja südamlik. Aga tahaks küsida sinult, et mis tähtkujus sa oled? Kas sulle meeldivad selleaastased saatejuhid?

Aitäh! Olen tähtkuju järgi Kaksikud. Selle aasta saatejuhid on väga lahedad ja toetavad!

Erika: Mina ei taha midagi küsida aga ütlen ainult, et olid väga väga väga tubli ja jätka samas vaimus.

Suur aitäh!

Millise kohtuniku kommentaare võtsid kõige tõsisemalt? Milline kohtunik enim meeldis?

Ma võtsin kõikide kommentaare väga tõsiselt ja kõik meeldisid väga!

Vaike: Milline õpilane sa koolis oled? Millised ained meeldivad ja millised mitte?

Ma olen keskmine õpilane, saan väga hästi hakkama humanitaariga, kuid reaalainetega eriti mitte.

Maris: Millised on sinu kokkupuuted fännidega.Kas mõni on välja urgitsend ka sinu telefoni numbri? Tullakse tänaval tihti ligi ja küsitakse autogrammi?

On üks fänn, kellele ma lausa ise tahan helistada ja rääkida, muidu numbrit pole keegi küsinud. Eks paar korda tuldi küll ligi ja küsiti autogrammi.

Fänn Tartust: Janek, Sa ei olegi mõeldud mingite Eesti staarikestega rinda pistma. Sa pole seda väärt! Oled väärt palju palju enamat! Mine kindlasti laulmist edasi õppima ning ükspäev vallutad Sa veel maailma lavasid. Sinu stiil on Itaalia koolkond, mitte bigbänd! Edu Sulle!

Tänud!

Leaana: Kas on ka olukordi kus fännide tähelepanu on sind tüüdanud?

Väga tüüdanud ei ole, kuid see piiras suhtlemist mu sõpradega ja inimestega keda reaalselt tunnen, et vahepeal mu peale pahandati, et ma nende jaoks aega ei leidnud, kuid nad peaksid mind selles osas mõistma, sest pole lihtne olla internetis koguaeg ning toksida 20-ele inimesele korraga piki tekste.

Karmen: kas keegi oli sulle lugude valimisel ka abiks, või tegid kõik valikud täitsa ise?

Valisin lugusid ise ka, kuid vahepeal aitas Maiken ja viimase saate loo osas Mart Sandri bändi klahvimängija Jaan.

Jätsid mulle lauluoskuse ja oma oleku poolest hea mulje. Tundud väga heasüdamlik ja siiras. Palun iseloomusta ennast veel mõne sõnaga. Edaspidiseks soovin edu ja jään sinult uut muusikat ootama :)

Ma olen väga naljakas ja kohati veider! Tänud!

Liis: Kas sa tõesti uskusid sellesse, et võid selle saate ka võita? Kas oleksid reaalselt saate võiduks valmis olnud?

Paljudel asjadel on väga suur tähendus...Teate, mu eelvooru kleepsu number lõppes viiega, stuudiovooru hääletusnumber lõppes 05-ga. Mõtlesin, et ehk see lõpp «5» tõesti tähendab seda, et minust võiks saada viies superstaar, või hoopis saavutan viienda koha, sest tahtsin väga viie parima hulka jõuda. Kuid selgus hoopis, et langen viiendana välja. Vot mida võivad numbrid tähendada. Viis on väga ilus number. Võiduks oleksin väga valmis, aga hetkel läks nii, ning nagu ma ennemgi olen öelnud, ma olen väga-väga rahul kõigega! Ma ei põe ja kõik on super!

Kas sa oled päriselt ka nii «paipoiss» või on sul ikka «suure poisi elu (alkohol jms)» ka?

Eks ma nii liialdatud paipoiss ka ei ole, saade võttis lihtsalt krampi, kuid elus olen üldiselt rahulik, rõõmsameelne ja mitte paha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles