«Õhtusöök viiele» retseptid: köögis askeldas õhtujuht ja pulmaisa Margo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Hussar
Margo Hussar Foto: Christo Neemre

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi õhtujuht ja pulmaisa Margo Hussar.

Margo Hussar on väga lõbus ja mitmekülgne pulmaisa ning õhtujuht. Eelmisel aastal viis ta läbi 16 pulma ja palju tegevust on planeeritud juba järgmissegi aastasse! Seltskond, mida Margo oma kohalolekuga austab, olgu siis ise õhtujuhirollis või külalisena, ei pea puudust tundma heast huumorist ja mõnusatest jututeemadest. Margo elab abikaasa ja pojaga Paide lähistel, Mündis. Elukutseid on Margol mitmeid – hariduselt võiks ta töötada nii päästeteenistuses päästjana kui ka kehakultuurivaldkonnas – näiteks kehalise kasvatuse õpetajana. Mõlemal alal on Margo ka töötanud, kuid hetkel teeb vaid hobikorras noortele päästeringi ja vajadusel asendab koolis kehalise tundegi. Põhitööks on praegu Anna Vaba Aja Maja juhatamine, organiseeritakse noortele erinevaid tegevusi ja hoitakse üldse maja töös ja tegevuses.

1. eelroog: Sinihallitusjuust vahukoore ja pirniga

Vaja läheb:

sinihallitusjuust

vahukoor

pirn

Valmistamine:

Tavaline toores pirn lõigata viiludeks. Hallitusjuust segada vahukoorega pooleks niikaua kuni enam pole vedel.

Serveerida koos. Mingit lisamaitsestamist pole vaja. Juurde sobib ka tillioks.

2. eelroog: Krõbesai lõhega

Vaja läheb:

sai

kergelt soolatud lõhe

tillioks

Valmistamine:

Saiast vormida klaasiga kerged kettad, et koorikut ei jääks külge ja panna ahju, kuni läheb krõbedaks. Peale panna lõheviil ja tillioks. Serveerida salatilehega, mis samuti süüa kõlbab.

Pearoog: Ahjukartul lihaga, kastmeks sibula- hapukoore kaste

Vaja läheb:

kartul

soolaliha

porgand

hapukoor

sibul

Valmistamine:

Kartul ja porgand koorida, asetada ahjupannile. Lisada panni põhja vett, maitsestada soola, pipraga. Lõigata lihaviilud ja asetada kartulite peale. Maitsestada pipra ja liha üldmaitseainega. Panna 200 kraadi juures ahju 1. tunniks. Lõpus lasta pealt ka liha ja kartul kergelt pruuniks. Kastmeks hakkida sibul ja segada hapukoorega kokku.

Magustoit: Lihtne kohupiimakook

Vaja läheb:

300 g kohupiimapastat

200 g hapukoort

100 g võid

4 muna

400 g juubeli tordipulbrit

3 spl suhkrut

Valmistamine:

Kõigepealt segada kokku kausis 4 muna ja suhkur, siis lisada kohupiimapasta ja hapukoor. Kõik segada kokku ühtlaseks massiks. Valmistada ette küpsetuspann - alla küpsetuspaber, mis määrida kokku võiga. Kõige alumiseks kihiks 1/3 juubeli tordipulbrit, siis õhukesed võilaastud. Lisada ½ kohupiimamassist, siis 1/3 juubeli tordipulbrit. Taas ½ kohupiimamassist, siis 1/3 juubeli tordipulbrit ja kõige peale veel või õhukesed laastud. Küpsetada 180 kraadi juures 35 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles