Just Filmi juhi tööd hinnati UNICEFi preemiaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heilika Pikkov ja Mikk Granström.
Heilika Pikkov ja Mikk Granström. Foto: Aron Urb

Sel aastal 12. korda toimuva Eesti suurima noorte- ja lastefilmide festivali Just Filmi eestvedajat Mikk Granströmi pärjatakse UNICEFi Sinilinnu aastapreemiaga.

Reedel, 23. novembril antakse UNICEFi Sinilinnu aastapreemia üle teiste seas ka PÖFFi noorte- ja lastefilmidele pühendatud alafestivali Just Filmi eestvedajale Mikk Granströmile, tunnustades teda festivali töö eest laste ja noortega.

«Ma olen väga tänulik, et meie töö noorsoopõllul just noorte maitsemeele edendamise osas on vilja kandnud. Kino ei ole ainult Bruce Willis, Ryan Gosling ja plahvatused. Tahame kasvatada uut generatsiooni väärtkino tarbijatest,» väljendas Granström heameelt preemia saamise üle.

Aastate jooksul on Eesti suurima laste- ja noortefilmide festivali programmi kuulunud filmid tänavakultuurist ja klubikultuurist, aga ka noorte rõõmudest ja muredest. Festivali menu põhjuseks võib pidada ka aktiivset otsesuhtlust noortega, sest Just Filmi iga-aastaste tegevuste hulka kuulub ka programmi tutvustamine koolides ja noortekeskustes.

Tänavu on festivali programmivalik veelgi laiendanud, seda nii meelelahutuslike kui ka mõtlemapanevamate filmide osas. Uued tulijad on Vitamiiniprogramm, mis keskendub lõbusatele ning positiivsetele filmidele, ja laste õiguste eriprogramm, mille raames linastuvad filmide eesmärk on suunata kinokülastajaid laste probleemide üle rohkem mõtisklema.

UNICEF-i Eesti esindaja Toomas Palu sõnul ei ole Sinilinnu aastapreemia rahaline preemia, vaid eeskätt tunnustus laste heaks tehtu eest. «Sinisel sametpõhjal hõbe-valge-sinise tikandiga raamitud pilt on UNICEFi tänu neile inimestele või ettevõtetele, kes on Eesti laste heaks andnud oma parima, olnud oma tegevusega lastele eeskujuks, aidanud kaasa laste arengule, turvalisusele, tervisele või teinud laste ja noortega ennetustööd,» lisas Palu.

Aastapreemia kandidaate võivad esitada maakonnad, linnad, MTÜ-d, UNICEF-i vabatahtlikud ja e-posti teel kõik eraisikud ning ettevõtted. Sinilinnu aastapreemiate piduliku üleandmise tseremoonia ja laureaatide pidulik vastuvõtt toimub reedel kell 12 Tallinnas Toompea lossi Valges saalis. Aastapreemiad annavad üle riigikogu esimees Ene Ergma ja ÜRO Lastefondi UNICEF Eesti rahvuskomitee president Elle Kull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles