«Õhtusöök viiele» retseptid: Merit kostitas külalisi suursuguste hõrgutistega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Boeijkens
Merit Boeijkens Foto: TV3

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi stilist Merit Boeijkens.

Merit Boeijkens on elegantne naisterahvas, kes tegeleb oma olemusele sobivalt ilusas ja stiilses maailmas – Merit on ametilt stilist, lisaks on ta ajakirja «Naised» moetoimetaja. Meritile pakub huvi kõik, mis seotud käsitööga – ta armastab omal käel proovida ja õppida selgeks erinevaid käsitööliike. Ta teeb ise kaarte, kutseid, kotte ning on proovinud meisterdada isegi väikseid skulptuure. Kui mõni uus asi saab juba käppa, siis see enam väga huvitav ei ole ning tuleb ette võtta järgmine, veel õppimata käsitööliik. Kunsti- ja ilumeel on peres igapäevane, sest ka Meriti hollandlasest abikaasa on tegev lilleseade kaunis maailmas. Kokkamine, kui samuti üks omamoodi loovkunst, on Meriti juures au sees ning kodus ongi Merit see, kelle kaelas on tavaliselt söögivalmistamine.

Esimene eelroog: Värske salat granaatõunaga

Vaja läheb:

salatisegu

beebispinatit

granaatõunaseemneid

Kreeka neitsioliiviõli

Crem balsamiveiniäädikat,

 soola, pipart

Valmistamine:

Segada salatimaterjal kokku, maitsestamiseks lisada seemned, õli ja äädikas.

Teine eelroog: Kõrvitsapüree supp

Vaja läheb:

kõrvitsat

sibulat

küüslauku

ingverit

puljongit

röstitud kõrvitsaseemneid

kõrvitsaõli

soola

pipart

Valmistamine:

Püreestada komponendid, lisada õli ja seemned.

Pearoog: Lõhe hernepüreega

Vaja läheb:

lõhe

külmutatud herneid

hapukoort

võid,

suhkrut, soola

Valmistamine:

Püreestada herned hapukoores ja võis. Lõhe maitsestada ja praadida.

Magustoit: Pavlova kook

Vaja läheb:

4 munavalget

250 g suhkrut

2 tl tärklist

1tl vaniljesuhkrut

1 tl sidrunimahla (õunäädikat või valgeveiniäädikat)

4dl vahukoort

1 tl vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis). Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Lase Pavloval ahjus jahtuda. Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele. Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles