Maailma kõige suurema ja kõige väiksema emotsionaalsusega riigid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur
Singapur Foto: Wikipedia.org

Singapur ja Filipiinid võivad geograafiliselt lähedased olla, kuid samas laiub nende vahel suur emotsionaalne ookean.

Uuring näitas, et singapurlased näitavad maailmas kõige vähem emotsioone, samas kui filipiinlased näitavad neid enim, edastab Live Science.

150 riigis tehtud uuringus osales 1000 inimest vanuses alates 15. eluaastast. Neid küsitleti 2009 – 2011.

Küsitluses uuriti, millist kümmet emotsiooni nad viimasel ajal kogenud olid, nende seas ka viis negatiivset emotsiooni  - viha, stress, kurbus, füüsiline valu ja muretsemine. Samuti viis positiivset emotsiooni – välja puhkamine, naermine, hea suhtumine, nauding ja millegi huvitava tegemine.

Uuringu tulemused näitasid, et singapurlased ei näita peaaegu üldse emotsioone. Grsiinid on maailmas väheste emotsioonide tõttu teisel kohal. Järgnesid Leedu, Venemaa, Madagaskari ja Ukraina elanikud. Vähe emotsioone näitavad ka Valgevene, Kasahstani, Nepali ja Kõrgõzstani elanikud.

Filipiinide elanikud seevastu on kõige emotsionaalsemad. Neist 60 protsenti kogeb kümmet mainitud emotsiooni peaaegu iga päev.

Filipiinidele järgnes El Salvador, Bahrein, Oman, Colombia, Tšiili ja Costa Rica. Kuid positiivseid ja negatiivseid emotsioone näitavad ka Kanada, Guatemala, Boliivia, Ecuadori, Dominikaani Vabariigi, Peruu, Nicaragua ja USA elanikud.

Positiivseid ja negatiivseid emotsioone analüüsiti eraldi.

Uuring näitas, et Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika elanikud kogesid negatiivseid emotsioone enim. Negatiivsus oli suurim Iraagis, Palestiina aladel ja Bahreinis.

Ladina-Ameerikas seevastu oli enim positiivseid emotsioone. Positiivsusega paistsid silma Panama, Paraguay ja Venezuela.

Uuring näitas ka seda, et suurem sissetulek ei taga õnnelikke emotsioone ega positiivsust. Kuigi Singapuris on maailma madalaim tööpuudus ning suurim sisemajanduse kogutoodang, ei koge selle riigi elanikud just palju positiivseid emotsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles