Rohelise valgusega prillid aitavad ennetada unetust ja lennuväsimust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise valgusega prillid aitavad ennetada unetust ja lennuväsimust
Rohelise valgusega prillid aitavad ennetada unetust ja lennuväsimust Foto: SCANPIX

Austraalia teadlased valmistasid rohelise valgusega prillid Re-Timer, mis aitavad unetuse ja lennuväsimuse puhul.

Prillide loojate sõnul aitavad need väsimuse ja orientatsioonikaotuse puhul, edastab Daily Mail.

Need kõrgtehnoloogilised prillid emiteerivad pehmet rohelist valgust, mis mõjutab inimkeha sisekella ja magamis-ärkveloleku faase.

Nende prillide kandjad astuvad lennukilt maha värske ja puhanuna ning seda isegi nii pikal lennul nagu Suurbritanniast Austraaliasse.

Prillide idee autori Leon Lacki sõnul aitavad need ka insomnia all kannatajaid, hoiab vahetustega töötajaid heas toonuses ning aitab unistel teismelistel voodist õigel ajal välja saada.

«Re-Timeri roheline valgus mõjutab aju neid osi, mis reguleerivad kehakella. Prillid aitavad kehakella viia uude ajavööndisse samm sammult. See aitab elimineerida ajavahest tekkivat väsimust ja lennuväsimuse sümptomeid,» sõnas Lack.

Need, kes tahavad ärgata varem, peaksid neid prille kandma hommikul 50 minuti jooksul. Need aga, kes tahavad ärgata hiljem peaksid kandma neid prille 50 minutit enne magama minekut.

Prillid töötavad patareidel. Nende hind on 162 naela.

 Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles