Elu24 video: Aapo Ilves pidas tänast publikut jubedaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aapo Ilves
Aapo Ilves Foto: Viktor Burkivski

Elu24 vestles The Suni lugudel põhineva rokkmuusikali «Kuu on päike» stsenaristi Aapo Ilvesega.

Kuidas see kõik alguse sai?

The Sunil juhtus olema täpselt rokkmuusikali jagu minu sõnadega laule ja kuna ma pole dramaturgias ka just eilne, siis oli äärmiselt loogiline, et nendest saab mingisuguse töötava loo kokku.

Kas olid sellele ka varem mõelnud?

Mul oli tol hetkel Rahvusooperiga juba töös kantaat ja oli ära tellitud ka jaanuaris esietenduv ooper Mark Twaini ainetel ja Rahvusooperi poolt oli see pakkumine.

Kuidas on sujunud tööprotsess?

Selles mõttes vaevaliselt, et me tegelikult olime tubli viis kuud graafikust maas. Juss Haasma saime õnneliku juhuse tõttu lavastajaks üsna hilja. Ma ei hakanud enne üldse vihtuma, kui lavastaja kindel oli, et saaks lavastajaga koos kontseptsiooni paika ajada. See, mis nüüd näha on, on tegelikult kolmas kontseptsioon.

Täna oli siin küll pressiesitlus, aga kuidas sa ise rahul oled sellega, mida laval nägid?

Olen saanud juba mingi viisteist minutit harjuda ja autoril on ikka natuke kahju, kui tema teksti on kaduma läinud. Agamõned lahendused nendest muutustest on äärmiselt meelepärased ja natuke on kade meel, et ise kohe nende peale ei tulnud. Aga ma pigem harjusin ära ning üldpilt ja lugu on see, kuhu me tahtsime jõuda ja võibolla isegi parem mõnes lahenduses kui see, mis ma kirjutasin.  

Kuidas sa rollitäitjaid hindad?

Esimese pressiläbimängu põhjal julgen loota, et ta saab ainult paremaks minna. Täna oli kõige jubedam publik üleüldse. Loomulikult oli veel pisut rabe, aga ma usun, et ta läheb täiega käima.

Kellel soovitad tulla vaatama seda etendust?

Kellel iganes. Ma võin täitsa ausalt öelda, et ka siin läbimängul läks mul paar korda ihukarv püsti muusika koha pealt. Need eriti harjumatud arranžeeringud olid ikka väga võimsad. Me just käisime Jussiga hästiventileeritud ruumis arutamas ja eks näis...

Seal ruumis tulevad ka kõige paremad mõtted?

Nojaa, seal saab mürgitada ennast ja siis hakkab organism tööle paremini.

Tanel Padar & The Suni muusikal põhinev rokkmuusikalavastus «Kuu on päike» esietendub Rahvusooper Estonia kammersaalis 22. novembril. Dramaturg ja libretist on Aapo Ilves, lavastaja ja kunstnik: Juss Haasma, muusikaline juht: Feliks Kütt (Endla Teater), valguskunstnik: Rasmus Rembel. Osades: Juss Haasma, Rosanna Lints, Kadri Kipper, Kati Jaanimäe, Rauno Elp ja Aare Saal. Laval on bänd koosseisus Robert Vaigla (kitarr), Jaanus Salm (löökpillid), Tarvi Kull (klahvpillid) ja Feliks Kütt (basskitarr), kelle esituses tulevad ettekandele Tanel Padar & The Sun hitid «Võta aega», «Elukunstnik», «Igatsus teeb head», «Pidu läheb käima», «Kuu on päike» jt.

Vaata teisi Elu24 videosid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles