Naine nõuab kaotatud sülearvuti eest 54 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsis Kuressaare noormehe kodust arvutit. Foto on illustratiivne.
Politsei otsis Kuressaare noormehe kodust arvutit. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

USAs nõuab üks naine elektroonikamüügifirmalt tema sülearvuti kaotamise eest kohtu kaudu kahjutasuks 54 miljonit dollarit (577 miljonit krooni).

Raelyn Campbell viis oma sülearvuti paranda ühte elektroonikamüügiga  tegelevasse firmasse, mis pakkus ka parandamisteenust, kirjutab stuff.co.nz.

Kuid sealsed töötajad suutsid sülearvutid ära kaotada.

«Koos arvutiga kadusid ka kõik sellel olevad tähtsad andmed ja dokumendid. Esialgu ei võtnud see firma minuga ühendust. Lõpuks tunnistati üles, et mu arvuti on kaduma läinud ja nad pakkusid kahjutasuks 900 dollarit (9630 krooni). Olin selle sülearvuti eest aga maksnud 1100 dollarit (11 770 krooni),» lausu arvuti kaotanud ameeriklanna.

 

Campbelli sõnul andis ta asja kohtusse, sest tahtis sellega näidata, et tarbijad peaksid rohkem oma õiguste eest seisma.

 

Naise kinnitusel oli talle eeskujuks kohtunik Roy Pearsoni juhtum, kelle püksid keemiline puhastus ära kaotas. Pearson nõudis kohtu kaudu keemiliselt puhastuselt pükste eest 54 miljonit dollarit, kuid jäi kaotajaks.

«On täiesti kaks eri asja, kas suurfirma kaotab sülearvuti või väike perefirma viigipüksid. Tahan oma tegevusega kaitsta tarbijate õigusi. Ma ei taha 54 miljonit dollarit kaotatud masina eest, vaid tahan, et suurfirmad muudaksid oma tegutsemisviise ja suhtumist tarbijatesse,» lausus naine.

Campbelli arvuti kaotanud firma esindaja Nissa Frenchi sõnul püüdsid nad naisega kokkuleppele jõuda, kuid asjata.

 

«Oleme asja püüdnud ilma kohtuta lahendada. Võtame olukorrast õppust ja palume kliendi ees vabandust,» lausus French.

 

Juhtumi käsitlemine kohtus algas täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles