Jaani kirikus kõlab Arvo Pärdi teos

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval kell 16 tähistatalse Viljandi Jaani kirikus piduliku kontsertmõtisklusega reformatsiooni 500. aastapäeva.
Esmaspäeval kell 16 tähistatalse Viljandi Jaani kirikus piduliku kontsertmõtisklusega reformatsiooni 500. aastapäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval kell 18 kõlab Viljandi Jaani kirikus Arvo Pärdi «Passio».


Teos, mis valmis 1982. aastal, on üks suurema mõjuga teoseid XX sajandi teise poole maailma koorimuusikas. Teose aluseks on Jeesuse kannatuslugu, mis on kirjas Johannese evangeeliumis. «Passio» esitavad kammerkoor ja ansambel Voces Musicales Risto Joosti dirigeerimisel.



Solistid on Jaanika Kuusik (sopran), Eve-Lii Valdmets (alt), Indrek Jurtšenko (tenor) ja Ott Kask (bass). Jeesuse osa laulab bariton Uku Joller ja Pilatuse oma tenor Ka Bo Chan.



Arvo Pärdi tintinnabuli-muusika on arvatud modernse muusikamaailma suuremate mõistatuste hulka.


Noor dirigent Risto Joost on korduvalt esitanud ja juhatanud Arvo Pärdi teoseid, muu hulgas väga hästi õnnestunud Arvo Pärdi autorikontserti Pärnus eelmise aasta sügisel.



Ansamblis Voces Musicales mängivad Olga Voronova (viiul), Marius Järvi (tšello), Riivo Kallasmaa (oboe), Rene Sepalaan (fagott) ja Ene Salumäe (orel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles