Video: Kerlit tabab Eestisse naastes alati kultuurišokk

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli
Kerli Foto: Buzznet

Kerli rääkis fännide küsimustele vastates Eesti ja Los Angelese erinevustest.

«Need on täiesti erinevad, sest ma pole pärit suurest Eesti linnast, vaid praktiliselt külast, mis asub metsa keskel ja kus elab 5000 inimest. Mida kauem ma eemal olen, seda suurema kultuurišoki saan, kui ma sinna tagasi lähen. Kuigi ma olen terve elu seal elanud,» seletas Kerli.

Ameerika kultuuris on asju, mis lauljatarile väga meeldivad ja mis Eesti kultuuris puuduvad.

«Näiteks vaadatakse viltu sellele, kui oma emotsioone välja näitad. Inimeste ees ei saa nutta ja ma mäletan, et kui olin koolis väga heas tujus, siis õpetaja kohe nähvas: «Mille üle sina nii väga rõõmustad?» Eestis on seega rohkem represseeritud kultuur,» rääkis ta.

Los Angelese juures ei meeldi Kerlile see, et palju on igasugust mõttetut jampsi.

«Aga siin on palju bs-i. Erinevalt kohtadest, kus inimesed võtavad rahulikumalt ja on ehedamad. Näiteks kui Eestis lepitakse kokku kohtumine, siis see ka toimub, sest nii on lubatud. Los Angeleses ei suuda inimesed millegipärast «ei» öelda. Ma eelistaksin pigem seda, kui inimene ütleks mulle «ei», kui et ütleks «jaa» ja veaks alt. See on üks asi Los Angelese juures, millega ma ei suuda harjuda ning ma väga loodan, et ma ise selliseks ei muutu,» ütles Kerli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles