Elevant paiskas turistide auto katusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant
Elevant Foto: SCANPIX

Briti turiste tabas Lõuna-Aafrika Vabariigis Krügeri rahvuspargis šokk, kuna üks agressiivne elevant ründas nende autot, lükates masina ümber.

Isane elevant rammis Hyundaid, lükkas selle katusele ning püüdis samas teha veel teise autoga, edastab Daily Mail.

Paar, kelle auto elevandi rünnaku ohvriks langes, olid 40-aastased britid Chris Hare ja Helen Jennings. Nad pääsesid juhtunust kergete kriimustustega.

«Nägime järsku suurt isaselevanti, kes esmalt liikus meie auto taga. Keerasin tee kõrvale. Ta liikus meie autost mööda, kuid siis tuli tagasi. Ta surus oma võha reisijapoolsesse uksesse. See oli ehmatav ja ma mõtlesin, et see ei ole võimalik,» sõnas Hare.

Autodekaravanis sõitnud Vasti Fourie kinnitas juhtunut, et elevant ründas masinat, tõstis selle üles ja viskas siis katusele ning jalutas rahulikult minema.

«Kõik leidis aset väga kiiresti. Kui me lähedale jõudsime, oli autojuht šokis ja põlvili. Ma ei olnud kunagi varem midagi sellist näinud, olen kindel, et ka kannatada saanud mitte,» lisas Fourie.

Hare ja Jennings olid rahvuspargis kolm päeva ja siis plaanisid lennata Durbanisse.

Pargivahtide sõnul leidsid nad Briti turistide autost verd ning elevandi võhk võis kannatada saada. Nad uurivad, kas elevant võib meditsiiniabi vajada.

Lõuna-Aafrika Vabariigi rahvusparkide esindaja Reynold Thakhuli hoiatas turiste olema metsaloomade läheduses ettevaatlikud.

«Kui loomad lähenevad, ei tasu paanikasse sattuda või kiiresti liikuma hakata. Elevandid võivad olla väga ohtlikud kui nad tunnevad endid ohustatuna,» selgitas esindaja.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles