Allan Keiani raamatuesitlusel «Kuidas rikkaks saada?» läks tulistamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjanik Allan Keian esitles kolmapäeval, 14. novembril Solarise raamatupoes Apollo viimase aja tuntuimaks romaaniks saanud rahapõnevikku «Kuidas rikkaks saada?»

Kolmapäeval 14. novembril esitleti Tallinnas Solarise Keskuse Apollo raamatupoes hittraamatut «Kuidas rikkaks saada?», mille kaasautoriks on teatavasti suurettevõtja Urmas Sõõrumaa.

«Suurte saavutuste ellu viimiseks tuleb suurelt mõelda, suure raha hankimiseks piiritult!», kõneles autor esitlusel.

Esimest korda lahati pikalt ja põhjalikult ka romaanis aset leidvat ning palju kõmu ja vastakaid arvamusi tekitanud Eesti Panga sularahakeskuse suurröövi.

«Kas aastal 2001 oli tõepoolest sedavõrd lihtne mõnest Tallinna sõjaväepataljonist südaöösel soomuk röövida, sellega kesklinna kihutada ning rauast masinaga riikliku panga sularahakeskuse seina rammida?», päris üks kohale tulnud raamatusõber.

«Ja mitte ainult. Täpselt sama lihtne oli ka röövitud raha sealtsamast helikopterisse laadida ning sellega nelja tuule poole lennata», oli autori vastus kiire ja selge.

«Aga riigipiirid ja politsei?», päritakse edasi. «Politseiga on asi eriti lihtne, lavastati ju romaaniski samal ajal ööklubitulistamine, kuhu kõik kõrgendatud väljakutse saanud korrakaitsjad ekslikult meelitati», otsustab ta raamatu süžeed pisut edasigi paljastada.

«Riigipiiridega on tõsi küll pisut keerulisem, aga erinevalt virtuaalmammonast, mille iga liigutamine jätab jälje ning, mis tegelikkuses asub eiteagi kus saab sularaha peita ja seda kõikvõimalikesse kohtadesse. Piisab, vaid loovalt mõelda», muigab autor, kuhu täpselt raamatus röövitud raha peideti avaldamata.

«Nii, et ülikooli asemel elukooli kasuks otsustanud noor ja vihane romaanikangelane Adrian Aus saab rikkaks?“, pärib seepeale üks terane koolipoiss raamatu sisututvustust sirvides. «Väga rikkaks!», põrutab autor.

Seda, kuidas ja, millises järjekorras põnevad sündmused täpsemalt hargnevad saab lugeda juba värskelt ilmunud põnevusromaanist.

Vaata pildigaleriid raamatuesitluselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles