Umbjoobes nooruk hammustas politseid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joodik hammustas politseinikku
Joodik hammustas politseinikku Foto: SCANPIX

Järvamaal Vao külas tungis umbjoobes noormees kallale politseinikule ja abipolitseinikule. 19-aastane mees lõi ja hammustas võimuesindajat.

Juhtum sai alguse, kui kohalik politseinik otsustas seltsimajas toimuvat pidu kontrollida. Neile jäi silma purupurjus mees, kellele taheti väärteo protokolli vormistada. Ühelegi korralekutsumisele mees ei allunud.

Paide politseijaoskonna kriminaaltalituse juht Arvid Harma: Väärteo protokolli koostamiseks taheti mees tuua Paide politseijaoskonda, aga kuna noormees oli raskes joobes ja agressiivne, siis kasutati kinnipidamiseks käeraudu.

Autosse istumise ajal, kui taheti tema turvavööd kinnitada, ründas ta politseinikke. Lõi ühte jalaga ja teist põlvega ning lõpuks ka hammustas üht politseinikku.

Vägivallatseja toimetati seejärel Paide politseijaoskonda kainenema. Noormehe suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Arvid Harma: Järgmisel hommikul, pärast kainenemist, ütles mees, et ei mäleta midagi. Ta kahetses seda, mida oli teinud.

Sama 19-aastane noormees on varem juba viiel korral karistada saanud, sealhulgas ka avaliku korra raske rikkumise eest. Lisaks on teda mitmel korral karistatud väärteo korras.

Arvid Harma: Politsei ründamise eest võib karistuseks olla rahatrahv või vangistus kuni viis aastat.

Seda, et võimuesindajat rünnatakse, tuleb ette harva. Aastas paar korda ikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles