Põlenud nahaga patsient sai surnult uue näo ja käed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Mondori haigla kirurgid Jean-Paul Meningaud (vasakul), Christian Dumontier (paremal)ja Laurent Lantieri pressikonverentsil. Nende kirurgide juhtimisel tehti operatsioonid, kus üks põlenud nahaga patsient sai endale uue näo ja käed
Henri Mondori haigla kirurgid Jean-Paul Meningaud (vasakul), Christian Dumontier (paremal)ja Laurent Lantieri pressikonverentsil. Nende kirurgide juhtimisel tehti operatsioonid, kus üks põlenud nahaga patsient sai endale uue näo ja käed Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa kirurgid tegid ebatavalise operatsiooni, siirdades surnud inimeselt võetud kudesid ja nahka raskelt põletada saanud patsiendile.

Pariisi lähistel Creteil`is Henri Mondori haiglas tehtud 30 tundi kestnud operatsiooni jooksul sai patsient endale uue näo ülaosa ja käed kuni randmeni, kirjutab AFP.

Haigla esindaja sõnul oli see kuues selline näosiirdamisoperatsioon maailmas. Kirurgide kinnitusel operatsioon õnnestus ning patsient paraneb.

Kirurgid ehitasid tulekahjus kannatada saanud patsiendile surnult võetud kudedest ja nahast huultest kuni pealaeni uue näo.

Naha ja kudede eemaldamiseks ning siirdamiseksandis loa lahkunu perekond.

Operatsioonisaalis oli kokku kaks kirurgiderühma, kellest esimene tegeles näo ja teine kätega. Mees sai uue käenaha kuni randmeteni.

Operatsioonidega alustati möödunud nädala laupäeva hilisõhtul. Kokku osales operatsioonidel kaks 20 liikmelist meeskonda.

Uue naha saanud 30-aastase mehe nägu ja käed said tulekahjus kannatada 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles