PETA: Spearsi psüühilised probleemid tekkisid valest toitumisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britney Spears
Britney Spears Foto: mayaindians.com

Loomade eetilise kohtlemise eest võitleva organisatsiooni (PETA) presidendi arvates tekkisid lauljanna Britney Spearsil vaimse tervise probleemid valest toitumisest.

PETA president Ingrid Newkirk kirjutas lauljanna vanematele Jamie ja Lynne Spearsile, et nende tütrel tekkinud skisofreenia ja bipolaarne häire võivad olla tingitud liigsest liha- ja piimatoodete tarbimisest, kirjutab Hollywood Reporter.

«Kuulsin, et haiglas ravil olles sõi Britney suures koguses jäätist. Sellest võib teha järelduse, et mõne toiduaine liigtarbimine võis vaimseid häireid esile kutsuda,» kirjutas PETA president.

Ta jätkas, et mitmetel bipolaarsete häirete all kannatajatel on diagnoositud laktoositalumatus ning Spearsi puhul võib tegemist olla sama asjaga.

«Staaridel on komme süüa pooltoorest liha. Kuid selline, läbiküpsetamata liha sisaldab tihtipeale inimorganismile kahjulikke parasiite. Varasemad uuringud on näidanud, et nendega nakatumise tagajärjel võib esineda skisofreeniat,» lisas Newkirk.

PETA presidendi arvates on loomse päritoluga toiduainete tarbimine inimeste vaimsele tervisele ohuks.

Skisofreenia on psüühikahäire, mis kutsub esile luulumõtteid, veidrat käitumist, tarretumist erinevatesse poosidesse ja ebamääraseid aistinguid. Haigestutakse tavaliselt vanuses 20 - 30 eluaastat.

Bipolaarne häire (varasem nimetus maniakaal-depressiivne psühhoos) on psüühikahäire, mille puhul vahelduvad kõrgenenud meeleolu, aktiivsuse ja energiaga perioodid (maniakaalne episood või hüpomaania) ning meeleolu, aktiivsuse ja energia alanemine (depressioon).

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles