Lenna: «Musta pori näkku» oli aasta erilisim teatrielamus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Musta pori näkku» peategelast Mihklit mängib Andres Mähar, kellel tuleb mõistagi ka laulda. Mäng käib laval, mille on kujundanud Maarja Meeru. Lavastuse videokujundaja on Taavi Varm ja valguskunstnik Margus Vaigur.
Lavastuse «Musta pori näkku» peategelast Mihklit mängib Andres Mähar, kellel tuleb mõistagi ka laulda. Mäng käib laval, mille on kujundanud Maarja Meeru. Lavastuse videokujundaja on Taavi Varm ja valguskunstnik Margus Vaigur. Foto: Sille Annuk

«Ühelt lavastuselt saada nii see, et ühel hetkel naerad laginal ja teisel muutud kurvaks ning mõtlikuks - see on juba suur asi,» kiidab lauljatar Lenna Kuurmaa Vanemuises esietendunud «Musta pori näkku» ning lisab, et kindlasti oli see tema aasta üks erilisemaid teatrielamusi.

«Kogu lavastus oli terviklik ja ladus,» ütleb Lenna Õhtulehele ning kiidab ka lavastuse visuaalset lahendust, videoprojektsioone ning muusikaosa.

Lauljatar lisab, et lavalugu tegi talle ohtralt nalja, ehkki samas oli ka kurblikke hetki - täpselt nagu Mihkel Raua raamatus endas.

«Mõtlesin vaid, et kas siis saab vaataja kõigele pihta, kui ta raamatut ennast lugenud ei ole,» arutleb Lenna. «Sattusin kuulama ka lavastaja Andres Noormetsa raadiointervjuud, kus ta ütles, et raamat on kohutavalt naljakas, aga selle nalja all on teine kiht, mis on kurb ja ängistav - eks see lavastus ole ka selline.»

Lennale tegi rohkem nalja esimene vaatus, millega trupp kogu saalitäie publikut kohe pihku sai. «Tükk jooksis eriti hästi,» kiidab Lenna, kes vaatas reedest kontrolletendust, mis ka näitleja Margus Jaanovitsi sõnul olla erakordselt hästi läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles