Lahkuma pidi Nikolai Novosjolov

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähed jääl» viienda otsesaate eel - saate läbimäng.
«Tähed jääl» viienda otsesaate eel - saate läbimäng. Foto: Kerli Kurvits

Viies «Tähed jääl» otsesaade toob kodudes kaasa elavate jäätantsufännideni «musta hobuse» Rolf Roosalu, kes alustas uisutreeningutega alles kahe nädala eest. Saate teemaks on «Mina» - jäätähed avavad oma olemust läbi uisukorograafia.

Uisutajad ja kohtunike kommentaarid:
 

1. Mairold Millert & Julia Abolina (Mr And Mrs Smith Soundtrack - «Assassin's Tango»)

Kohtunikud andsid Mairoldi ja Julia jäätantsu eest 23 punkti. Anne Šaraškini hinnangul oli paar väga hästi muusikas, piruett tuli väga hästi välja ja koos tantsiti nagu üks. Jüri Naela meelest pidanuks loo jutustamisel tulema välja ka see, mida kavaga mõeldi. «Minule jäi arusaamatuks, mis siis ikkagi juhtus. Kui sa mulle praegu ära jutustad, mis juhtus, siis annan sulle ühe punkti juurde. Kelle kuradi sukad need sinu põues olid?» päris Nael. Mairold vastas seepeale, et ei saa küsimusele vastata. «Kas sa oled üldse kellelegi nii õnnetult vahele jäänud nagu selles lavastatud tantsus?» jätkas Nael küsimustega. «Nii õnnetult ikka ei ole vahele jäänud,» valmistas Mairold oma vastusega elevust ka stuudiopublikus. Nael noris edasi, öeldes, et selgusetuks jäi, kui palju Mairold iseennast tantsu pani ning kui suur osa lavastusest oli väljamõeldis. Anna Levandi tunnistas, et paari piruett õnnestus. «Pöörlesid ja pöörlesid, aga said oma kaks ringi täis. Mind rõõmustas see, et Mairold ei ole aastaga karvavõrdki muutunud. Jumal tänatud, et Mairold on ikka Mairold. Tore, et ta ikka enne ütleb ja siis alles mõtleb,» kommenteeris Levandi Mairoldi temperamentset koostöövaimu Juliaga, mis tekitas äratundmisrõõmu aastatagusest «Tantsud tähtedega» saatest, mil Levandi Millerti partner oli.

2. Nikolai Novosjolov & Jelena Abolina (The Mask Of Zorro - «Theme»)

Kohtunikud andsid Nikolai ja Jelena jäätantsu eest 19 punkti. Juba teist korda jääle mõõgaga tulnud Nikolai etteaste mõjus Jüri Naelale väga pingeliselt. «See oleks nagu mingi põnevusfilmi treiler. Aga - nagu hea isa, milline oled sa kodus oma lastele, tundus see etteaste siin kuidagi lahjana. Muusika vedas teid alt, sest hääbus ära ja te pidite seda üleval hoidma. Minu pärast jätkake nende filmiliste asjadega.» Anna Levandi ei tahtnud piruetist rääkida. «No ei tulnud välja! Aga mind võlus tema soolotants. Kui sõitsid üksinda, see oli suurepärane. Nii kui võtsid naise kätte, hakkas igasugu jama tulema.» Jüri Nael ütles, et nii on ka päriselus. «Nii kui lähed Anne juurde, tuleb jama. Tule parem minu juurde!» Anne sõnul sai komistuseks justnimelt piruett, millest tulenes ka tagasihoidlik punktisumma kohtunikelt.

3. Kristina Šmigun-Vähi & Kristjan Rand (Vangelis - «Conquest of Paradise»)

Kohtunikud andsid Kristina ja Kristjani jäätantsu eest 23 punkti. Anna Levandile meeldis väga kava terviklikkus. «Väga keeruline paarispiruett ja tegite isegi rohkem kui kaks ringi. Aga - Kristina ei oska eksida ega kaotada. Iga väike eksimus viib ta tasakaalust välja. Muidu oleksin talle võib-olla isegi 10 punkti pannud,» märkis Anna ning arutles, et ehk Kristina analüüsib liialt palju tehtud vigade tagamaid. Kristina kinnitas Anna kahtlust, imestades, kui hästi kohtunik teda tunneb. Ka andis Anna oma head sõnad edasi Krisjanile. Anne Šaraškini meelest oli muusikavalik väga sobilik. «Kristina on inimene, kes kunagi alla ei anna. Komistused kompenseeris piruett, mis oli väga keeruline.» Jüri Nael ütles, et kuna täna on «Minu» saade, peaks Kristina Eesti Olümpiakomitee asepresidendina arutlema, et ehk said sa kulla seepärast, et sulle tehti abieluettepanek. Ja kuna Kristina ütles, et muutus pärast esimese lapse sündi heaks ja paremaks inimeseks, tärkas Naelale pähe ebatavaline mõte. «Kõik kurjad ja õelad inimesed - minge sünnitama,» viskas Nael ning kiitis Kristina muutumiskunsti sooritusi. «Sa oled absoluutselt fantastiline transformatsioonikuninganna!» Kristina sõnul on erinevatesse rollidesse sisseelamine võimalik vaid seetõttu, et tema abikaasa armastab ja toetab teda sel teel palju.

4. Pearu Paulus & Emili Arm (Pearu Paulus - «Luigelaul»)

Kohtunikud andsid Pearu ja Emili jäätantsu eest 25 punkti. Kohtunik Anna Levandi ahmis õhku. «Ta võlus mu ära! Ma isegi ei pannud tähele, mida sa seal oma jalgadega tegid. Muidugi ma märkasin ka piruetti - see oli suurepärane! Sa nautisid täiega ja laulsid oma lugu kaasa - see tuli südamest,» väljendas Levandi oma heldimust. Ka kohtunik Anne Šaraškin nõustus eelkõnelejaga. «Hingestatus oli tõepoolest näha. Ka väga ilusad tõsted olid. Väga ilusasti panid partneri pärast tõstet jääle ja tegid ära kaks ringi piruetti - täiesti super!» Jüri Naelgi ei hoidnud oma kiidusõnu vaka all. «Üks selle hooaja tantsulisemaid ja muusikalisemaid esinemisi. Siin jääplatsil saavad sinus kokku iluuisutaja kui artist ja iluuisutaja kui sportlane. Kui tulite täna jääle, mõtlesin, et kas nüüd tõesti tuleb Pearu Pauluse hitt «Neiu mustas kleidis»? Aga ehk sa avaksid end ja ütleksid, kes on see naine mustas kleidis, kes on sind inspireerinud?» päris Nael. Paulus vastas, et pole selle konkreetse loo autor, kuid märkis, et muusaks võib nimetada Emilit, kes oli suures osas tänase kava autor.

5. Rolf Roosalu & Jekaterina Nekrassova (Rolf Juunior - «Ingel»)

Kohtunikud andsid Rolfi ja Jekaterina jäätantsu eest 20 punkti. Anne Šaraškini sõnul oli paar väga tubli, aga kritiseeris tänast elementi. «Mõlemad piruetid olid kahel jala tehtud. Kava oli väga terviklik ja tantsuline, aga silma jäid Rolfi värisevad jalad,» tõi kohtunik välja. «Hull tempo - kahe nädalaga sellist asja! Super! See, et Rolf oli kahel jalal, pole oluline. Ja suurepäraselt värisesid jalad sul. Värise edasi!» kiitis Anna Levandi. Jüri Naela meelest mustaks täkuks olemine väga keeruline ülesanne - see nõuab kohtuniku meelest seda, kas paned ennast maksma või lihtsalt põlema. «Antud juhul olite väga tublid. Te kas olete hullud või lollid, võttes siin jääplatsil sisse sellise hoo, mida me siin varem näinud pole. Mõned vanad olijad, kes meil siin on, võtavad asja väga rahuilikult. Teie hullus olgu eeskujuks. Me tahame edaspidi kohustusliku elemendina näha samasugust hoogu!»

Õhukesele jääle jäid televaatajate ja žürii hinnete tulemusel Kristina ja Kristjan ning Nikolai ja Julia. Kohtunike üksmeelsel otsusel pidi saatest lahkuma Nikolai Novosjolov.

«Tähed jääl» on Kanal 2 eetris pühapäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles