Rabarockil esineb soome rokkmuusika alustala Viikate

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikate
Viikate Foto: Rabarock

Rabarocki esinejate nimekirja on lisandunud Soome omakeelse ja -meelse rocki alustala Viikate ning pärast seitsmeteistaastast vaheaega astub lavale Pantokraator. Lisaks kinnitati kodumaistest esinejatest Metsatöll, Kosmikud, Velikije Luki, Pedigree ja Zetod.

Soome rockmuusika alustala Viikate on stiilne sokkidest kitarrideni. Viikate V-märk, muusikute lavaline hoiak ning soengud - kõik on väljapeetud ning samas üdini aus. Viikatel on ilmumas mais uus ja päikeseline «Kesävainaja» EP.

Neli uudsust õhkavat pala on salvestatud esimest korda Imatran Music Bros. stuudios Miitri Aaltoneni abil. Bänd kommenteerib: «See on otsekoheseim Viikate, mis kunagi plaadikettale talletatud. Inspireeritud Ameerika ideedest, Nõukogude Liidu tunnetusest ning Soomele ainuomasest taustast. Samast vaimust kantuna lindistame ka oma uut albumit.»

Pärast 17 aastast vaheaega astub lavalaudadele Pantokraator ! V aikuseaastatele järgnenud tõsine ettevalmistusperiood kulmineerub sel kevadel kolme Pantokraatori albumiga - avaldamata lugude CD, 1990ndal aastal väljaantud vinüüli täiendustega CD remasterr ning täiesti uue materjaliga album.

Kodumaistest esinejatest on lisaks kinnitatud KGB pidevas huviorbiidis tiirelnud ning Eesti NSV võimude tagakiusamisobjektiks olnud Velikije Luki. Laulja Ivo Uukkivi sõnul on Velikije Luki 1980ndate aastate vihased, aga samas lõbusad protestilood aktuaalsed ka tänases Eestis.

«Kõik lood sobivad ideaalselt tänasesse päeva, neile on aastatega olulisust ja tähendusi hoopis kuhjaga juurde tulnud. «Tallinn põleb» kutsub inimesi üles valvsusele, sest miski pole muutunud - linn põleb edasi nii otseses, kui kaudses mõttes,» ütles Uukkivi.

Esinejate nimekirjast leiab veel seto verega mehehakatised Zetod , kes pärjati Eesti Muusikaauhindade jagamisel oma teise plaadiga aasta etno/folk artistiks; Metsatöllu, kes on esinenud festivalil algusaegadest peale ja teeb seda ka tänavu; Eesti industriaalmetali ristiisad Pedigree , kellel ilmub kevadel uus album; ja Kosmikud , kelle viimane plaat «Ainus, mis jääb, on BEAT» tõrjus albumimüügiedetabelites esikohal ka nimesid nagu Metallica, AC/DC (ja isegi Enya).

Rabarocki esinejatest on välja kuulutatud juba elektropopi kuningas Gary Numan (UK), post-punk bänd These New Puritans (UK), industriaalmetali pioneerid KMFDM (GER) ja hard-rock punt The Wildhearts (UK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles