Online-intervjuu: Fredi Pärs avalikustas, kuhu kadusid tema Youtube'i videod

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» finalisti
Fredi Pärsi teekond saates.
«Eesti otsib superstaari» finalisti Fredi Pärsi teekond saates. Foto: Jelena Rudi

Elu24 lugejate küsimustele vastates avalikustas «Eesti otsib superstaari» finalist Fredi Pärs, miks ta võttis Youtube'ist maha mõned videod, mida ta arvab inimeste lakkamatust huvist enda hammaste vastu ja mida ta plaanib pärast superstaarisaadet ette võtta.

Kes on su lemmik eesti laulja ja kes välismaalt?

Eestis mul lemmiklauljat ei ole, aga välismaa artistidest jumaldan Jessie J'd.

Mis on su lemmiklaul?

Minu lemmilaul on Jessie J «Who You Are». Sellepärast tahtsin seda ka stuudiovoorus laulda.

Hoolimata sellest, kuidas saates läheb, kas sooviksid piirduda Eesti muusikamaastikuga või oled valmis laia maailma vallutama?

Kindlasti tahaksin ma ka jõuda välismaale. Alguses peaksin muidugi endale Eestis nime looma, aga unistus USAs muusikaga läbi lüüa on olemas.

Kas sa pabistad ka õudselt saate pärast?

Närv tuleb tavaliselt sisse tund enne otsesaadet. Enne seda ma ei närveeri. Eks esimestes saadetes oli pabistamine suurem, aga nüüd hakkan selle protsessiga juba ära harjuma.

Kas sa mõnda pilli ka mängid?

Olen iseseisvalt õppinud natuke kitarri, nii et kergemaid akorde isegi oskan mängida.

Mis oleks alternatiiviks muusikukarjäärile? Ühesõnaga, mis sind veel huvitab peale muusika? Edu saates! Hoian pöialt! Kellega saad teistest finalistidest kõige paremini läbi?

Esiteks, aitäh edu soovimise eest! :) Arvasin alguses, et tahaksin end siduda tervishoiuga, aga olen nüüd üpriski kindel, et see mulle ei sobi. Keskendun hetkel ainult ühele asjale korraga, milleks on mu muusikukärjäär. Finalistidest saan ehk kõige rohkem läbi Anisa ja Elinaga.

Kas laulaksid palun saates midagi Michael Jacksonilt ? :) Aitäh, edu !

Ma mõtlesin juba esimeses saates laulda midagi Michaeli repertuaarist, aga ta oli tohutult andekas artist, nii et ma usun, et tema laulud peaksid kõlama ainult tema enda suust.

Kas sa arvad, et su orientatsioon tuleb sulle pigem kahjuks või kasuks?

Ma ei saa aru, kuidas see on seotud muusika ja laulmisega.

Mis on su suurimad tulevikuplaanid muusikaga seoses? :)

Esiteks anda välja oma esimene album. Üks samm korraga :)

Fredi! Sul on tapvalt kena naeratus!:) Kas sa oled breketeid kandnud või sul on looduse poolt selline lummav naeratus?:)

Oii aitäh! Ma pole kunagi breketeid kandnud, nii et eks see looduse poolt ole.

Sa oled maailma parim laulja ja minu väga-väga suur lemmik. Kas sa tuleksid mu koju esinema? Kui sa tuleksid, oleksin maailma kõige õnnelikum inimene.

Suur aitäh! :) See on huvitav pakkumine. Ehk kunagi, kui mul juba oma muusika väljas on.

Kompliment selle eest, et laulad hingest ja seda on näha. Sinu poolt ei hääletata ainult kena välimuse pärast, vaid selle siiruse pärast, mis sinus on. Ära seda kunagi kaota! Küsiksin: kui saaksid pugeda üheks päevaks ühe tuntud inimese nahka, siis kes see inimene oleks ja mis sa tema nahas kindlasti ette võtaksid?

Jään alati iseendaks, luban seda :) Huvi pärast tahaksin pugeda Justin Bieberi nahka ja kuulda tema fännide karjumist. Mind huvitab see, et kas ma kuuleksin pärast seda või jääksin kurdiks.

Fredi - uskumatult hea esitus. Lausa sõnatuks võttis tänane esitus, sul on väga omapärane hääl ning sinu olek on nii leebe, armas, kuid samas sinus on mehelikkust - välist kehalist jõudu, millega sa oskad end teha väga huvitavaks ja silmapaistvaks. Ainult kiidusõnad ja elan Sulle väga kaasa!!!

Suurimad tänusõnad Sulle! :) Nii tore kui inimestele meeldib see, mida ma teen.

Kes on su lemmik laulja läbi aegade? Ja kas sa arvad, et see oli õige otsus, et Katrin esimesena saatest lahkus?:)

Lemmiklaulja LÄBI AEGADE... see on raske küsimus. Ei oskagi sellele vastata. Maailmas on lihtsalt nii palju häid lauljaid. Ma usun, et Katrin poleks pidanud esimesena saatest lahkuma. Ta on üliandekas.

Fredi oled väga ilus ja hea laulja. Eesti superstaarisaate hooaegades üks parimaid. Õnnne sulllle, et sa võidaksid selle saate! Kui tuleksin saadet vaatama, kas sa mulle kalli ja autogrammi annaksid? :)

Nii armas!! Muidugi annaksin! Suur suur aitäh! :)

Kas arvad, et muusikateooria mittetundmine võib seada sulle lauljakarjääris piiranguid?

Täiesti võimalik, aga ma olen valmis õppima ning olen juba praegu palju uut juurde õppinud.

Mis on kõige crazym asi, mis sa oled kunagi teinud?

Kahjuks ei taha ma ühtegi neist avalikult välja tuua, nii et järelikult on need üpriski crazyd.

Laulsid «I Can't Make You Love Me»... but actually you can. Oled mu paari viimase saatega nii ära võlunud. Sa näed tõesti väga armas, lihtne ja siiras välja ja hoian sulle lõpuni välja pöialt.

Nii palju häid sõnu... ei oskagi midagi öelda. AITÄH!! :)

Küsiksin, et kuhu on videod su Youtube'i kanalilt kadunud (kuuldavasti oli neid varem rohkem) ja millised on sinu edaspidised plaanid juhul, kui peaksid saatest välja langema?

Youtube'is oli mul tõesti rohkem videosid, aga ma võtsin need maha, sest ehk on mul soov mõnda nendest lauludest saates laulda. Kui neid juba enne saadet kuulata saaks, siis kaoks üllatusmoment ära. Esimene plaan on see, et ma koondaksin enda ümber õiged inimesed ja üritaksin anda välja oma muusikat.

Mida teeksid võidetud rahaga ja kuidas sul nii ilusad hambad on?

Ma pole selle peale veel mõelnud, tuleb veel saates vastu pidada, et mingid mõtted tekiksid. Ja hambad lihtsalt on sellised... suured :D

Kui lähed üksikule saarele, siis millised kaks asja sa siit viiest kaasa võtad: taskunuga, sõbratar, šokolaad, kleeplint, tikud?

Taskunuga ja tikud?

Sa oled lemmik! :) Mida arvad sellest lakkamatust hammaste temaatikast?

Aitäh! :) Eks see ole muidugi kompliment, et mu hammastest nii räägitakse, aga samas muutub see ka tüütuks. Ma ei tahaks olla tuntud oma hammaste, vaid hääle pärast.

Kas sa arvad, et oled üks, kes pääseb superfinaali?

Ma ei arva seda, aga ma unistan ja loodan, et ehk nii juhtub.

Tere, Fredi! Kui sa võidaksid saate, millist muusikat tahaksid näha oma albumil? Tahaksid selle tegemisel proovida kätt ka ise laulukirjutamisel või on sul mõningaid nimesid, kelle poolt tahaksid, et mõni sinu lugu kirjutatud saaks?

Minu esimene album oleks kindlasti inglisekeelne, sest mind on terve elu paelunud ameerikalik muusika. Stiililt oleks see pop/r&b/soul. Ma olen kirjutanud päris palju laulusõnu, nii et tahaksin kindlasti ise ka lugude loomisel kaasa lüüa.

Kas sul on õdesid-vendi, lemmikloomi?

Jah, mul on kaks õde. Vendi kahjuks pole. Lemmikloomi on mul ka kaks - koer ja kass.

Mida arvad Põltsamaast ja kas soovid sinna elama jäädagi või pigem pärast kooli lõpetamist kuhugi mujale minna (kuhu)?

Põltsamaa on mu kodulinn, nii et ta jääb alati minu jaoks kõige ilusamaks ja paremaks. Aga kindlasti ei jää ma Põltsamaale elama, sest seal pole nii palju võimalusi kui Tallinnas. Soov oleks kindlasti pealinna kolida või tulevikus isegi välismaale.

Nagu aru saanud olen, ööbite kõik ühes hotellis. Mis kellast ärkama peate? Milline on superstaari saate finalisti tavapärane päevaplaan?

Kõik oleneb graafikust. Mõni päev peame ärkama kell 7, mõni päev kell 12. Tavapäraselt on iga päev proovid. Nädalas paar korda toimuvad ka eriüritused, kus koos käime.

Kui peaksid saatest välja langema järgmises saates, siis kas sa jätkaksid sama intensiivselt laulmise ja muusika õppimist? Mul oleks lihtsalt väga kahju kui su haruldane ja suurepärane anne ei leiaks väärilist rakendust.

Suur suur aitäh!! Kindlasti ei lõpetaks ma laulmist, vaid pushiks end sama intensiivselt edasi nagu praegu. Võimalik, et isegi intensiivsemalt.

Kes on sinu arvates su suurim konkurent?

Mina leian, et meil kõigil on võrdsed võimalused, sest kõik taandub viimasele esinemisele. Seega pole minu jaoks seda ühte suurt konkurenti.

Su veidi õrn ja haavatav imidž on saates sulle seni ilmselt plussiks, aga kas sa ei pelga, et selles valdkonnas läbilöömiseks on vaja karmimat iseloomu, võitleja- ja enda eest seisja loomust? On sul neid omadusi ka?

Igal inimesel on ka karmim pool. Kui ma tunnen, et pean enda eest seisma ja näitama oma võitlejahinge, siis ma teen seda. Aga leian, et pole vaja olla arrogantne ja ülbe. Karisma on see, mis loeb.

Kas osaleksid saates «Tähed jääl»?

Ma ei oska eriti hästi uisutada, nii et ei. Pärast proove oleksin ma üleni sinine.

Mis on su hobid, mis sa vabal ajal teed ja kuhu läheksid sa puhkama? :)

Minu suurim hobi ongi muusika. Vabal ajal ma lihtsalt puhkan ja lõõgastun. Puhkama läheksin ma kindlasti kuhugi soojale maale. Ma armastan kuuma kliimat.

Fredi, kas oleksid nõus tulema välja sööma inimesega keda sa ei tunne, kuid kes tunneb sinus hingesugulust ning hindab sind väga!?

Võhivõõraga kindlasti mitte. Esiteks oleks see lihtsalt awkward, vähemalt minu jaoks.

Oled sa suhtes?

Täiesti vaba ja vallaline. Ning peaksin mainima, et ei otsigi hetkel suhet, kuna keskendun oma karjäärile.

Midagi naljakat võiks ka küsida... Hmm... Kui kaua läheb sul hommikuti peegli ees aega? :)

Tavaliselt umbes 15 minutit, aga kui on vaja habet ajada, siis kauem.

Mida arvad sellistest artistidest nagu Vaido Neigaus ja Strippar Marco? Mõtlen nende hääli ja videoid.

Isiklikult mulle nende muusika ei meeldi. Ent ma ei tea, millised nad inimestena on, nii et ei hakka neid maha tegema.

Tsau Fredi! Mis värvi pesu praegu kannad?

Musta.

Miks sa ainult ballaade laulad? Laula midagi mehelikumat ikka.

Laulan selliseid lugusid, mis mulle endale hinge lähevad. Olgu see kiire või aeglane.

Fredi, kas sa oled vahel õudusfilme vaadates hirmust karjunud?

Jah, olen küll. :D

Armas Fredi, mida pead elus kõige olulisemaks?

Mina pean kõige olulisemaks seda, et inimene peab armastama iseennast.

Tere Fredi, kas sul on raske endale (enda häälele) laule valida? Kas laule on pigem palju ja nende seast on raske valikut teha või on keeruline seda ühtegi leida?

Imelik on see, et mulle ei sobi tihti meeste laulud. Seda ehk sellepärast, et mulle meeldib samuti laulda igasuguste keerutustega. Siiski on laule normaalses koguses, mis mulle sobivad, nii et suuri raskusi sellega pole.

Ballaadid tulevad sul muidugi vapustavalt hästi välja ja sobivad sulle kui valatult ja olen tähele pannud, et sulle sobivad just naiste kuulsaks lauldud palad. Aga kas julgeksid ka millegi täiesti teistsugusega katsetada?

Kindlasti, kui tunnen, et laul mulle sobib.

Kas laulaksid midagi neist lauludest: Michael Jackson «Dirty Diana», INXS «Never Tear Us Apart», Papa Roach «Forever», Hoobastank «The Reason», Sara «Yhtenä iltana», Lykke Li «I Follow Rivers (The Magician Remix)», Lana Del Rey «Summertime Sadness» jne? :) Igatahes palju edu sulle! Minu staar sa juba oled. Ei jaksa ära oodata tervet plaaditäit sinu vapustavat häält.

Suured tänud!! Täiesti võimalik, et võin mõnda neist laulda. Ehk saates mitte, sest need laulud ei haaku vist ühegi temaatikaga, aga muidu niisama küll.

Would you marry me?? :)

Yes.

Kas sa oleksid valmis edu nimel mõne kuulsa produtsendiga magama?

Loomulikult mitte.

Mida arvad Eesti meestest?

Ei tunne kõiki Eesti mehi, ei saa neid arvustada.

Kas sulle meeldivad pikad või lühikesed tüdrukud? Kui pikk sa ise oled?

Mind ei huvita, kui pikk inimene on. Ise olen 179cm pikk.

Kas tahaksid tulvikus Eestit Eurovisioonil esindada?

Eurovisioon pole minu eesmärkide hulgas, aga kunagi ei või teada, mida tulevik toob.

Kuidas tuled toime kogu selle suure tähelepanuga, kui palju pead juba autogramme andma? Iseloomusta end mõne sõnaga.

Mul on väga paks nahk, nii et mõnitused ja solvangud mind ei huvita. Samuti ei heiduta mind artiklid, mis ehk pole positiivse vastukajaga. Tulen tähelepanuga päris hästi toime. Kusjuures ma pole eriti palju autogramme andnud. Ehk umbes 30 tükki. Iseloomusta end paari sõnaga... sõbralik, naeratav, ambitsioonikas, positiivne, tasakaalukas, kohati crazy.

Mulle väga meeldib sinu hääl, kena naeratus ning tundub, et sa jääd alati iseendaks. Olen vaadanud igat staarisaatehooaega, aga sina oled esimene, kelle poolt hääletanud olen. Edu sulle saates ja palun jää muusika juurde ka juhul, kui sul saadet võita ei õnnestu! XOXO

Aitäh, aitäh, aitäh!! :) Kindlasti ei lõpeta ma muusikaga tegelemist.

Kas plaanid veel staarisaates laulda mõnda Jessie J lugu? Väga lahe oleks. :)

Vägagi võimalik :)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles