Osale moelooja Marit Ilisoni 70 modelliga moeetendusel!!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«70 puuvillast kitlit» on kunstnik Marit Ilisoni suuremahuline kontseptuaalne moeprojekt
«70 puuvillast kitlit» on kunstnik Marit Ilisoni suuremahuline kontseptuaalne moeprojekt Foto: Marit Ilison

Üleskutse: Osale moelooja Marit Ilisoni 70 modelliga moeetendusel!

Kolme nädala pärast algav Tallinna 6. rakenduskunsti triennaal kutsub säravaid neide ja naisi osalema Marit Ilisoni projekti «70 puuvillast kitlit» mastaapses moeetenduses ning mini-filmi salvestamisel.

«70 puuvillast kitlit» on kunstnik Marit Ilisoni suuremahuline kontseptuaalne moeprojekt, milles põimuvad nostalgia, stereotüüpsed mõttemallid ning autori vaated elu olemusele.

Projekti füüsiliseks väljenduseks on autori käsitsi värvitud 70 puuvillast kitlit, üleminekus valgest tumelilla toonini, mis sümboliseerivad ühiskonda allutavat infomüra ja stereotüüpe.

«Kittel on kõige lihtsam vormirõivas, mida kandes võetakse endale roll koos väärtustega," leiab Ilison. Varasemalt New Yorgis BIO EST festivalil esitletud projektis lähtub Ilison omastamise ideest.»

«Kitlid sümboliseerivad pealesurutud pseudoväärtusi, millest me end igapäevaselt mõjutada laseme. Kõige jõulisem äärmus, tumelilla, näitab, et oled mürast täiesti läbi imbunud, valge aga esindab puhtust, vabadust ja sõltumatust.»

23. novembril Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis toimuvaks moeetenduseks ja filmimiseks vajab kunstnik kitleid kandma 70 vabatahtlikku modelli

Oodatud on kõik nooruslikud 173-178 cm pikkused, kuni nr 42 suurust kandvad neiud ja naised. Osalejatel palutakse varuda aega, sest filmimine kestab terve päeva ja lõppeb moeetendusega.

Lühifilmi režissöör on noor ja andekas videokunstnik Hanna Samoson, kes on ühtlasi ka Malcolm Lincolni euroloo «Siren» lummava video autor.

Kõikidele osalejatele on kingituseks kunstniku poolt kavandatud unikaalne meene, näitusepilet Tarbekunsti- ja Disainimuuseumisse ja toitlustamine kogu päeva jooksul.

Huvilistel palume registreeruda meiliaadressil 70kitlit@gmail.com hiljemalt 15. novembriks.

Marit Ilison on kunstnik, vabakutseline moedisainer ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, kelle loomingus põimuvad keerukad mõttelõngad, esteetilist naudingut pakkuv vorm ning tihtipeale suuremahuline ja aeganõudev tehniline teostus.

Tema rahvusvaheliselt tunnustatud ruumispetsiifilisi ja kontseptuaalseid moeprojekte on teiste seas ära märkinud disainiguru Li Edelkoort, veebiajakirjad Vogue Italia, It’s Nice That ja VICE Magazine ning trendiennustusleht Stylus.com.

Marit on oma projekte esitlenud nii Eestis kui välismaal, muuhulgas ka Londoni moenädalal. Tema viimased projektid on Kultuurikatla STALKER festivali kunstiline kontseptsioon ja kiidetud isikunäitus «METS» Hop galeriis.

Näitus «70 puuvillast kitlit» on Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi trepigaleriis avatud kogu triennaali vältel, 24. novembrist kuni 3. veebruarini 2013.

Projekti toetavad Eesti Kultuurkapital, Sadolin ja Eesti Meigikunstnike Ühenduse Meigikool.

OSALEJATE REGISTREERIMINE:

Diana: 70kitlit@gmail.com

Tel. 522 9120

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles