Pildirida: Spencer Tunick tähistas hingedepäeva «hingedega»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spencer Tunicki fotosessioonil osalenud
Spencer Tunicki fotosessioonil osalenud Foto: SCANPIX

USA mainekas ja kõmuline fotograaf Spencer Tunick tähistas hingedepäeva uue fotoseeriaga.

Tunickit tuntakse eelkõige alasti inimmassi pildistamisest, edastab Daily Mail.

Fotograaf osales Mehhikos Guanajuato osariigis San Miguel de Allendes Festival de Calacases (Skelettide festival), kus ta ebatavalise fotoseeria tegi.

45-aastane fotograaf valis poseerimispaigaks Los Sendrose küla lähedase ala. Fotosessioonil osales 150 vabatahtlikku, kes kandsid enda ümber valget läbipaistvat materjali, mis muutis nad kummitusesarnaseks.

Tunicki projekt kandis nime «Spirits» (Hinged) ja sellega ta mälestas maisest elust lahkunuid.

1967. aastal New Yorgis sündinud Tunick lõpetas Manhattani rahvusvahelise fotograafiakooli ning õppis ka Bostoni Emersoni kolledžis.

Viimase 20 aasta jooksul on ta teinud inimmassiga kunstfotosid.  Erinevatel loodusmaastikel või linnakeskkonnas tehtud fotosessioonidel on osalenud tuhandeid alasti vabatahtlikke.

Üks sellised meeldejäävamaid oli fotograafi sõnul Austrias Viinis Ernest Happeli staadionil, kus ta pani 1800 alasti inimest istuma erksavärvilistele toolidele.

Tunicki leheküljel seisab, et alasti inimmassi pildistamise eest on teda arreteeritud viiel korral.

Fotograaf ei loobunud soovist pildistada alasti inimesi linnaruumis ning ta läks kohtusse, et see luba saada. Ta võitis kohtulahingu.

Tunick ei ole juba mõnda aega oma endises lemmikkohas New Yorgis pildistanud. Ta nüüdne lemmikpaik on Mehhiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles