Galerii: Alkeemia Akadeemia täiendõpe Sõpruses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

31. oktoobril startis sündmustesari Alkeemia Akadeemia - eluülikooli täiendõpe.

Kinos Sõprus jagasid oma isiklikku praktilist kogemust sõltuvuspõrgust välja roninud Aigi Vahing, Ain Mäeots ja  Tommyboy.

Aigi Vahing, Ain Mäeots ja Toomas «Tommyboy» Tilk on olnud sõltlased, kellele on saanud osaks sellest põrgust välja ronida

Nüüd said nad jagada osalejatega isiklikku praktilist kogemust – sõltuvuse haardesse sattumise ning sellest välja tulemise võtteid.

Aigi Vahing oli pikalt sõltlane ehk teostas põrgu-uuringut, nagu ta seda perioodi ise nimetab

Täna on ta probleemi tuumani ulatuval vabanemise teel: «Leidsin sõltuvuse alt müriaadi kontseptsioone ja emotsioone, mis minu elu juhtisid. Isegi kui sõltuvusest paranemise programmis end toestuse abil kaineks sain, ei lubatud seal täit tervenemist, nagu näen, just tänu noile juhtivatele emotsioonidele ja kontseptsioonidele, mis kusagile ei kadunud.»

«Olen aga tänaseks asunud teele, tänu millele vabanen nii neist sõltuvusele sundivatest impulssidest kui ka kainena hoidmise toest. See on iseseisvumise tee ja kättesaadav kõigile, kel on siiras soov vabaneda.»

Teeline Aigi Vahing on sõltuvustest paranema asumise protsessist kirjutanud autobiograafilise romaani «Valik», ta on MTÜ Lilleoru liige, juhendab väetantsu ja tal on hetkel kirjutamisel uus ilukirjanduslik teos.

Kasiinosõltlastest jutustava mängufilmi «Deemonid» stsenaristid on Ain Mäeots ja Toomas «Tommyboy» Tilk

Neil mõlemal seljataga karm kogemus mängupõrgu sõltuvusega.

Lavastaja ja filmimeister Ain Mäeots vaevles selle deemoni käes mitu aastat: «Mängusõltuvus koosneb eelkõige ainult valedest – kõigepealt iseendale ja läbi selle ka teistele. Minu kogemus oli põrgulik, aga sellest on võimalik eluga välja tulla ja paraneda.»

Ain Mäeots avab läbi isikliku kogemuse akna kasiinopõrgusse – nii mänguri enda hinges kui ka mängulaua taga majas, mis võidab alati.

Talle sekundeeris poeet ja muusik Toomas «Tommyboy» Tilk, kes elas mängupõrgulise elu terve dekaadi

«Ühel hetkel saab valetamiste ja jamade kollaps su lihtsalt kätte ning sa saad aru, et sellisel viisil lihtsalt pole võimalik võita,» kirjeldab karmi eluperioodi kulminatsiooni Tommyboy, kes esitab ka oma temaatilist luulet.

Vaata pilte kinos Sõprus toimunud Alkeemia Akadeemia ümarlauast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles