Kallistusfoto võib otsustada USA presidendivalimiste tulemuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama kaalistamas Donna Vanzanti
Barack Obama kaalistamas Donna Vanzanti Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney ja president Barack Obama, kes on demokraatide kandidaat, jätkasid pärast orkaan Sandyt oma valimiskampaaniat.

Rootsi poliitikaanalüütikud tegid kokkuvõtte, kas kandidaadid kasutasid orkaani oma huvides, edastab Aftonbladet.

President Barack Obama külastas selle nädala kolmapäeval orkaanis kannatada saanud New Jerseyt koos selle osariigi vabariiklasest kuberneri Chris Christie`ga.

Christie näitas varem oma poolehoidu Mitt Romneyle, kuid nüüd kiitis Obamat orkaanijärgse külaskäigu tõttu.

New Jerseys vestles Obama kohalikega, kes orkaani tõttu oma kodud kaotasid. Samuti kallistas ta väga paljusid lohutuseks.

Uudisteagentuurid edastasid emotsionaalse foto, millel on näha Obamat kallistamas ühte eakat naist, kelle nimi on Donna Vanzant. Näha on, et naise silmis on pisarad.

«Oleme teiega. Hoolitseme selle eest, et saate kõik vajaliku abi seni kuni avaneb võimalus kolida uude kodusse,» lausus Obama.

Valimiskampaania kalendri järgi pidi Obama New Jersey asemel tegelikult olema Ohios, mida peetakse valimistulemuse seisukohast otsustavaks osariigiks.

New Jersey külastamine andis Obamale palju, sest ta toetus kasvas pärast seda 2,3 protsendi võrra.

Poliitikavaatlejate arvates kasutas Obama orkaani järgselt õiget strateegiat, mis võib valimistulemusi väga palju mõjutada.

USA 57. presidendivalimised toimuvad 6. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles