Von Krahli pidustusi jätkab legendaarne DJ duo Optimo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahli pidustusi jätkab legendaarne DJ duo Optimo
Von Krahli pidustusi jätkab legendaarne DJ duo Optimo Foto: Von Krahl

Pärast möödunud nädalavahetusel Rataskaevu tänava kultuuritemplit lammutanud rokk-kontserte jätkatakse sel reedel, 2. novembril  rütmimuusikale keskenduva peoga „Beat Goes On!“.

Maja mõlemad korrused hõivava peo peategelasteks on Šoti DJ-duo OPTIMO, kellele sekundeerivad klubi elujõulisemate residentsarjade plaadikeerutajad.

Sel reedel Von Krahli juubelipidustusi väisav Glasgow dj-tandem OPTIMO ehk kurikuulsad super-eklektikud JD Twitch ja JG Wilkes (kodanikunimedega vastavalt Keith McIvor ja Jonnie Wilkes) külastavad Eestit juba teist korda.

Nende mullu jaanuaris Tallinnas F-hoones asetleidnud esinemist peavad nii mõnedki kohalviibinud „elu ägedaimaks sündmuseks üleüldse“ ning JD Twitch on  omakorda Twitteris hõisanud: „Tallinn on täitsa meie masti linn – muusikaliselt haritud, vabameelne, viisakas, harmooniline. Uskumatult sõbralik rahvas.“

Optimo on ka nii mõnegi elupõlise üleilma-peolooma hinnangul kõigi aegade mentaalseim (loe: ägedaim) dj-kooslus kogu Universumis

Oma ühisnime laenasid Twitch ja Wilkes 80ndate New Yorgi kultusliku punk-funk/post-disco bändi Liquid Liquid loo pealkirjast ning toonase NYCi muusikaskenede paljusus ja stambivabadus  mõjutas ka meeste poolt käimalükatud samanimelise peosarja poliitikat.

Tüdinenuna läbi öö raiuvast üheplaanilisest teknomuusikast ja nina-maas plaadikeerutajaist lükkasid nad 1997. aastal Glasgow klubis Sub Club käima igapühapäevase peosarja “Optimo (Espacio)”, mis “legaliseeris” tantsupõrandate tarbeks mistahes muusikastiilid ning rokkstaarilikult hedonistliku esitluslaadi.

Kehtestatud ja kehtestamata reeglite pilbastamisele pühendunud sari omandas märgilise tähtsuse ka kaugel väljapool Sub Club’i seinu, kujunedes 00ndate punk-funk ja indie-disco pidude suunanäitajaks.

Lisaks oldi võõrustajaks ja hüppelauaks paljudele sarnast seikluslikku meelsust kandvaile artistidele nagu Peaches, LCD SoundSystem, Hot Chip, Cut Copy, TV On The Radio ning ka Šoti oma uuekooli post-punk bändidele The Rapture ja Franz Ferdinand. (Näiteks viimaste ambivalentne hitt „Michael“ on inspireeritud just ühest Optimo peol veedetud meeletust ööst.)

Aastate jooksul on JD Twitch ja JG Wilkes jõudnud ka muude aliaste all tegutseda ja toekatel produtsenditoolidel istuda

JG Wilkes’i tuntuimaks kõrvalprojektiks on Naum Gabo; JD Twitch tegutseb mh nimede all Betty Botox ja Sonic Assassins ning peab plaadifirmat Optimo Music, mis üllitab muusikat noise- ja art-rockist italo disconi.

Lisaks on neil kahepeale ette näidata lugematu arv remikse artistidele nagu White Lies, Konono No1, Florence and the Machine, Boris, KXP jpt

15 aasta eest käima lükatud ning millenniumi rütmi ja look’i oluliselt mõjutanud iganädalane klubiõhtu Optimo (Escapio) toimub tänapäeval ikka samas kohas iga kuu viimasel pühapäeval.

Optimo dj-de „humanistlik anarhism“ on neile kindlustanud plaadisette üle ilma olulisemates klubides ning ülistavaid arvustusi muusikameedia tooniandjailt nagu Pitchfork ja The Skinny. Nad ise aga ütlevad lihtsalt: „Me armastame te kõrvu!“

Uksed Von Krahl 20 juubelipidustuste raames toimuvale rütmimuusika ööle „Beat Goes On!“ avatakse kell 22:00

Pilet kohapeal kuni südaööni 5 € / hiljem 10 €

Von Krahli juubelipidustused jätkuvad ka laupäeval, 3. novembril, kui oma albumit „Satanic Disappointment“ esitlevad rahvusvahelise seltskonna toel kohalikud industriaali-kuningad Pedigree.

Üritus Facebookis: http://www.facebook.com/events/446306842093315/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles