Venemaal sai Lenin endale kasakatuka

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile öösel võeti maha plahvatuses viga saanud Lenini kuju, mis seisis Peterburi Soome vaksali juures.
Eile öösel võeti maha plahvatuses viga saanud Lenini kuju, mis seisis Peterburi Soome vaksali juures. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal teatati veel ühest Lenini kuju rikkumisest, Volgogradis asunud kujule pandi  pähe kasakastiilis parukas.

Volgogradis asuva 120-meetrise kuju pähe pandi riidetükk kunstjuustest tehtud tukaga, mis meenutas kasaka pealiku Tarass Bulba soengut, teatas ITAR-TASSile kohaliku võimu esindaja.

Miilits võttis kujult paruka peast, kuju ise viga ei saanud. 1. aprilli tähistati Venemaal ka tuntud kirjaniku Nikolai Gogoli sünnipäeva ning kinodes toimus tema teose ainetel valminud «Tarass Bulba» filmi esilinastus. Samal päeva varahommikul pandi Peterburis Lenini kuju juurde lõhkeseadeldis, mis lõhkus kuju.

23. märtsil soditi Pjatigorski üle Lenini portree, mis oli tehtud eelmise sajandi 20-ndail aastatel Mašuki kaljudele. «Tundmatud valasid portree musta värviga üle, joonistasid peale fašistlikke sümboleid, antisemiitlikke loosungeid ja ebatsensuurseid sõnu,» teatas Pjatigorski linnavõim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles