Marju Länik tähistab juubelisünnipäeva uue särtsaka lauluga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Länik esines klubis Bravo.
Marju Länik esines klubis Bravo. Foto: Janek Põldots

30 aastat tagasi lindistasid oma esimese ühise laulu Marju Länik ja Mikk Targo. Ja nüüd, aastal 2012, seoses Marju juubelisünnipäevaga, tekkis põhjus vanadel sõpradel taaskohtumiseks stuudios.

30 aastat tagasi lindistasid oma esimese ühise laulu Marju Länik ja Mikk Targo. Selle tandemi koostöös on sündinud aja jooksul hulgaliselt kaunist laululoomingut. Viimane ühine salvestus pärineb aastast 1993.

Ja nüüd, aastal 2012, seoses Marju juubelisünnipäevaga, tekkis põhjus taaskohtumiseks stuudios, et salvestada uus laul, mis vaatab elule otsa sellisena nagu elu oma võitude, kaotuste, rõõmude ja lootustega on.

Elage, särage ja nautige head muusikat!

MARJU LÄNIK  -  «MA LÄHEN JÄLLE TULLE»

Muusika -Mikk Targo / Sõnad -Janno Juhkov

Kitarridel -Andre Maaker

Ülejäänud instrumendid -Mikk Targo

Kuula lugu! Kuidas meeldib?

Lauljatar Marju Länik on sündinud 7. septembril 1957. aastal Otepääl

Länik alustas laulmist 1970. aastate algul kodupaigas Otepääl. 1975. aastal lõpetas ta Otepää Keskkooli ja sama aasta suvel sai temast Eesti Riikliku Filharmoonia solist.

Suurem tuntus saabus kümnendi lõpus telekonkursil «Kaks Takti Ette» ja osalemisega muusikafilmis «Suveviisid Võrtsjärvel».

Samal ajal oli ta Tallinna Filharmoonias ansambli Vana Toomas solist, lauldes ka koos õdede Ele ja Kaja Kõlariga. Kontserte anti Moskvas, Kiievis, Leningradis, Riias ja mujal. 1977–1979 laulis ta Otepääl ansamblis Nustago ja trios Sarm.

Hiljem, 1980. aastatel on ta esinenud ansamblitega Vitamiin, Mobile, Music Seif, Kontakt, Mahavok jt, millega saabus tuntus Nõukogude Liidus.

Ta on solistina osalenud mitmel rahvusvahelisel konkursil, sh «Intertalent» ja «Vilniuse Tornid». Kontsertreisid on teda viinud ka Soome, Kuubale, Jugoslaaviasse ja Tšehhi.

Aastal 1985 osales ta koos ansambliga Mahavok Moskvas Ülemaailmsetel Noorsoo- ja Üliõpilaspäevadel Gorki pargis peetud kultuuriprogrammis.

1986. aasta Tšornobõli tuumakatastroofi järel külastas ta koos ansambliga Mahavok suletud piirkonda Ukrainas, kus päästetöödel osalenud tuhandetele, sealhulgas Eesti töölistele anti mitu väga emotsionaalseks kujunenud kontserti.

Ta on osalenud suvetuuridel, andnud välja albumid «Naerdes ja naeratades» (1997), «Ti Amo»  (2002), «Best of Marju Länik 1» (2007) ja «Best of Marju Länik 2» (2007) ning osalenud arvukates telesaadetes.

Marju Länik õppis Tallinna Ülikoolis 2001–2005 omandades bakalaureuse cum laude kultuurinõuniku erialal kultuuri-ja kunstimänedžeri lisaerialaga. 2005–2007 tuli samast magistrikraad summa cum laude kultuurikorralduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles