Sõltuvustest vabanemise isiklikku kogemust jagavad Aigi Vahing, Ain Mäeots & Tommyboy

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Sõltuvustest vabanemine" - oma isiklikku praktilist kogemust jagavad sõltuvuspõrgust välja roninud Aigi Vahing, Ain Mäeots & Tommyboy
"Sõltuvustest vabanemine" - oma isiklikku praktilist kogemust jagavad sõltuvuspõrgust välja roninud Aigi Vahing, Ain Mäeots & Tommyboy Foto: elu24.ee

Stardib sündmustesari Alkeemia Akadeemia - eluülikooli täiendõpe.

Esimese sündmuse, mis toimub järgmisel kolmapäeval, 31. oktoobril kell 18 kinos Sõprus,  teemaks on «Sõltuvustest vabanemine».

Oma isiklikku praktilist kogemust jagavad sõltuvuspõrgust välja roninud Aigi Vahing, Ain Mäeots ja  Tommyboy.

Peale vestlusringi, mida salvestab R2 saade «Hallo, Kosmos!», näeb enne novembrikuist esilinastust esmakordselt mängufilmi «Deemonid», mis jutustab kasiinosõltlaste elust.

Eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari Alkeemia Akadeemia avab hooaja 31. oktoobril kinos Sõprus sõltuvuste teemalise õhtuga

Ühiskonnas laialt levinud nähtust ning olulist ja aktuaalset teemat käsitlevad läbi isikliku kogemuse raamatu «Valik» autor Aigi Vahing, lavastaja Ain Mäeots ja muusik Toomas «Tommyboy» Tilk.

Aigi Vahing, Ain Mäeots ja Toomas «Tommyboy» Tilk on olnud sõltlased, kellele on saanud osaks sellest põrgust välja ronida

Nüüd saavad nad jagada osalejatega isiklikku praktilist kogemust – sõltuvuse haardesse sattumise ning sellest välja tulemise võtteid.

Sõltuvused oma erinevates vormides on tänapäeval üks suuremaid probleeme, mis ulatuvad väga laiadesse elusfääridesse: lisaks alkoholi, tubaka, narkootikumide ja hasartmängude sõltuvustele on laialt levinud ka seksuaalne sõltuvus, suhkru- ja söögisõltuvus, emotsionaalne ja kaassõltuvus, teleri-, interneti- ja arvutisõltuvus, töönarkomaania, võimu-, raha-, glamuuri-, tunnustuse ja paljude muude sõltuvuste vormid.

Harjumus muutub sõltuvuseks siis, kui see on võtnud üle inimese elu juhtimise.

Aigi Vahing oli pikalt sõltlane ehk teostas põrgu-uuringut, nagu ta seda perioodi ise nimetab

Täna on ta probleemi tuumani ulatuval vabanemise teel: «Leidsin sõltuvuse alt müriaadi kontseptsioone ja emotsioone, mis minu elu juhtisid. Isegi kui sõltuvusest paranemise programmis end toestuse abil kaineks sain, ei lubatud seal täit tervenemist, nagu näen, just tänu noile juhtivatele emotsioonidele ja kontseptsioonidele, mis kusagile ei kadunud.»

«Olen aga tänaseks asunud teele, tänu millele vabanen nii neist sõltuvusele sundivatest impulssidest kui ka kainena hoidmise toest. See on iseseisvumise tee ja kättesaadav kõigile, kel on siiras soov vabaneda.»

Teeline Aigi Vahing on sõltuvustest paranema asumise protsessist kirjutanud autobiograafilise romaani «Valik», ta on MTÜ Lilleoru liige, juhendab väetantsu ja tal on hetkel kirjutamisel uus ilukirjanduslik teos.

Kasiinosõltlastest jutustava mängufilmi «Deemonid» stsenaristid on Ain Mäeots ja Toomas «Tommyboy» Tilk

Neil mõlemal seljataga karm kogemus mängupõrgu sõltuvusega.

Lavastaja ja filmimeister Ain Mäeots vaevles selle deemoni käes mitu aastat: «Mängusõltuvus koosneb eelkõige ainult valedest – kõigepealt iseendale ja läbi selle ka teistele. Minu kogemus oli põrgulik, aga sellest on võimalik eluga välja tulla ja paraneda.»

Ain Mäeots avab läbi isikliku kogemuse akna kasiinopõrgusse – nii mänguri enda hinges kui ka mängulaua taga majas, mis võidab alati.

Talle sekundeerib poeet ja muusik Toomas «Tommyboy» Tilk, kes elas mängupõrgulise elu terve dekaadi

«Ühel hetkel saab valetamiste ja jamade kollaps su lihtsalt kätte ning sa saad aru, et sellisel viisil lihtsalt pole võimalik võita,» kirjeldab karmi eluperioodi kulminatsiooni Tommyboy, kes esitab ka oma temaatilist luulet.

Alkeemia Akadeemia külalistel avaneb suurepärane võimalus näha uut mängufilmi «Deemonid» enne novembrikuist esilinastust

Kasiinosõltlastest jutustav film pälvis sooja vastuvõtu maailmakuulsal Montreali ja «Armastus ja  Anarhia filmifestivalidel ning valiti ka Eestit esindama Euroopa Liidu filmide festivalituurile Põhja-Ameerikas.

Mängufilm «Deemonid» on tragikoomiline lugu valedest ja hingelisest põrgust, mille kolm täiesti normaalset inimest endale ja oma lähedastele hasartmänguga üles ehitavad. Ja seda parimate kavatsustega.

«Deemonid» on katse vaadata hasartmänge ja kasiinot kolme erineva sõltlase vaatepunktist. Filmi režissöör ja stsenarist on Ain Mäeots, kaas-stsenarist Toomas «Tommyboy» Tilk, produtsent Anneli Ahven, peaosades Tambet Tuisk, Ain Lutsepp ja Ene Järvis, kõrvalosades Evelin Võigemast, Mait Malmstein, Kaia Skoblov, Eva Püssa, Liina Tennossaar ja Peeter Oja.

Aigi Vahingu autobiograafiline romaan «Valik» toob lugejani paranema asunud sõltlase hetkest-hetke uueneva valiku leida midagi oma väiksest minast kõrgemat, mis kinnistaks terveneja vabanemise teele jäädavalt.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari

Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi. Peale vestlusringi jätkub eluülikooliõhtu spetsiaalselt valitud filmi, muusika, perfomance’i või häppeningiga.

Moodsale, avatusest ja arenemisest huvitatud inimesele loodud enesearenguportaal Alkeemia.ee õpetab muutumise kunsti, elamise teadust ning mitmekülgset ja holistilist maailmakäsitlust.

Alkeemia.ee käsitleb keha, hinge ja vaimu valdkondi ning peavoolumeedias vähem tähelepanu saanud teemasid: inimese terviklik tervishoid, keskkond ja roheline elustiil, altervatiivsed maailmavaated, innovaatilised tulevikuvisioonid, müstilisem pool maailmast.

Alkeemia Akadeemia sündmustesarja salvestab Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!»

Kus: Tallinnas, kinos Sõprus

Millal: Kolmapäeval, 31. oktoobril kell 18

Teema: Sõltuvustest vabanemine

Esinejad: Aigi Vahing, Ain Mäeots & Toomas «Tommyboy» Tilk

Maiuspala: mängufilmi «Deemonid» eelesilinastus

Vestlust juhib: Ingrid Peek

Salvestab: Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!»

Lisainfo: Alkeemia.ee

Pilet: 11.-

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles