Miss Universum: Guantanamo on nagu puhkuseparadiis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Universum Dayana Mendoza
Miss Universum Dayana Mendoza Foto: Reuters / Scanpix

Miss Universum, Venezuelast pärit Dayana Mendoza külastas märtsi lõpul Kuubal asuvat kurikuulsat Guantanamo vangilaagrit, nimetades seda puhkuseparadiisiks.

Mendoza kinnitusel on 240 vangiga paik  «rahulik, vaikne ja ilus», kirjutab Reuters.

Miss Universum külastas vangilaagrit USA sõdurite toetusorganisatsiooni United Service Organization egiidi all. Külastuse eesmärgiks oli sealsete sõdurite moraali tõstmine.  Koos Mendozaga oli seal visiidil ka Miss USA Crystle Stewart.

Mendoza avaldas pärast käiku internetis kirjutise, milles kiitis vangilaagri olusid.

«Tegelikult oli seal mõnus. See oli suurepärane kogemus, seal oli USA sõdurite jaoks isegi baar ja rand,» kirjutas venezuelalanna.

Ta jätkas, et kuna see paik jättis talle meeldiva mulje, siis oli tal raske sealt lahkuda. Ka kirjeldas naine, kuidas talle näidati väljaõpetatud jälituskoeri ja nende oskusi.

Guantanamos asuvat vangilaagrit kasutab USA välismaiste terroristide kinnipidamiskohana. Vangilaager sai kurikuulsaks, kui sealt hakkasid välja imbuma lood vangide piinamiste kohta.

Paljude arvates on see vangilaager vägivalla ja julma kohtlemise sümbol.

Mitmete endiste vangide ja inimõigusaktivistide kinnitusel kasutasid ameeriklased julmi füüsilisi piinamismeetodeid, kaasa arvatud veega piinamine.  

USA president Barack Obama andis aasta selle vangla sulgemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles