Ühe päeva elust kaotanud Mati Talvik tõmbab töötempole pidurit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Talvik (11. aprillil 1942-25.juuli 2018)
Mati Talvik (11. aprillil 1942-25.juuli 2018) Foto: ERR

Kevadel, vahetult enne oma 70. sünnipäeva maoverejooksuga haiglasse sattunud telelegend Mati Talvik on tagasi rivis - möödunud pühapäeval alustas tema autorisaade «Ajavaod».

«Eks see kevadine juubel ajas mul närvi püsti - organism ei osanud tol hetkel tempot jagada ja käis pauk ära,» sõnab vanameister Kroonika telelisas Nädal.

«Üks päev läks elust kaduma, sest kui ma üles ärkasin, küsis arst: «Härra Talvik, mis päev täna on?» Vastasin, et neljapäev, aga arsti arvates oli reede. Tundub, et ehmatus oli suurem kui asi ise - keegi pole harjunud mind haigena nägema.»

Abikaasa Alice, lähedaste ja kolleegide rõõmuks vähendas Mati töötempot.

«Ma püüan magada ja taastuda rohkem, aga juhtub, et oma tekste hakkan kirjutama ikka kell neli öösel, sest siis on vaim värskem. Eks televisioonis on nii, et selleks, et teised saaksid tulistama hakata, tuleb minul märklaud valmis panna ja mitte ainult märklaud, vaid ka rada ehitada, mis märklaua juurde viib. Kuhu sa muidu lased?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles