Vang põgenes filmistiilis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang põgenes filmistiilis
Vang põgenes filmistiilis Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis asuvast Pentonville`i vanglast põgenenu kasutas filmidest nähtud viisi.

39-aastane prantslasest sarisüütaja Julien Chautard kasutas ära vangivalvurite tähelepanematust ja peitis end vanglaauto alla, kirjutab news.com.au.

Chautard toodi koos teiste vangidega vanglasse ja neil lubati ükshaaval loendamise jaoks autost maha astuda. Ülelugemisega tegelenud ametnikud aga ei märganud, et üks vangidest järsku kadus.

Mehe kadumine avastati alles mitu tundi hiljem, kui auto oli koos selle all olnud mehega minema sõitnud.

«Vangide vedamiseks mõeldud auto oli pargitud vangla turvaalale. Ainult seal tohib vange autost välja tuua ja neid peale võtta,» selgitas vangla allikas.

Allikas jätkas, et tavaolukorras oleks iga vang ükshaaval auto juurest majja viidud, kuid seekord oli vange palju ja seda ei tehtud.

«Chautard ei lahkunudki auto juurest ega jõudnud iialgi majja,» nentis allikas.

Turvakaamerasalvestuse läbivaatamisel oli auto alla järsku näha varju, mida varem seal juures näha ei olnud.

Briti Snaresbrooki kohus mõistis Chautardi selle aasta alguses kahe tahtliku süütamise eest seitsmeks aastaks vanglasse.

Briti politsei arvates võib mees Prantsusmaale põgeneda. Kuid arvatakse, et ta võib end peita ka Põhja-Londoni kuritegelike jõukude juures, kellega tal on sidemeid.

«Seda kummalist põgenemist uuritakse ja me loodame ta uuesti tabada,» sõnas politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles