Galerii: Venemaa geikuninga kontsert Nokias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 16. oktoobril võis Tallinn olla kõige ekstravagantsema ja skandaalsema vene estraaditähe Boriss Moissejevi naasmistriumfi tunnistajaks.

Selleks, et vaataja saaks nautida vaid ühtainsat etendust Eestis, oli artist ära teinud tohutu töö.

«Tants valges» jõudis Tallinna publiku ette kõiges oma suurejoonelisuses –  näha võis efektseid kostüüme ja akrobaatilisi numbreid, uusi laule ja vanu hitte.

Paljude muusikakriitikute arvates ei ole Boriss Moissejevi uuel šõul vene estraadil analooge

Selle aluseks on ainulaadne koreograafiline kontseptsioon ja tänapäevased tehnilised lavastuslahendused.

Vaatajad on tunnistajaks ka tantsutrupi Premier Ballet mastaapsele etteastele

Kõigi osalejate kostüümid on valmistanud juhtiv vene moelooja Valentin Judaškin, keda seob Moissejeviga rohkem kui paarikümne aasta pikkune koostöö.

Artistile uusi laule kirjutanud heliloojate seas on Raimonds Pauls, Alla Pugatšova, Igor Krutoi, Igor Nikolajev ja Ilja Reznik.

Uue kava valik ei olnud juhuslik

«Viimasel aastal on minu elus selgelt esile tulnud kaks värvi – must ja valge. Must on otsas, nüüd on ümberringi ainult valge. Elu algab valgelt lehelt. Ma tulen praegu lavale, nagu teeksin seda esimest korda! Nagu oleksin verinoor! See on hämmastav ja imepärane tunne,» rääkis Boriss Moissejev oma kava loomisest.

Ise nimetab ta seda etenduseks, sest selles on olemas nii lavastajatöö ja teatridramaturgia, kui ka tõelised lavastuskunsti pärlid, mille eest sõu on tänu võlgu tuntud Šveitsi meistritele Maxim Bauerile ja Dmitri Lavrinenkole.

Boriss Moissejevi esinemised tõestavad ikka ja jälle, et laulja väärib ühe kõige kogenuma ja professionaalsema vene artisti nimetust

Aastatepikkuse muusikalise tegevuse jooksul on laulja ennast proovile pannud erinevates žanrites ja suundades ning saanud paljude autasude laureaadiks, sealhulgas pälvinud kolm «Ovatsiooni» preemiat ja saanud «Kuldse grammofoni» mitmekordseks omanikuks.

Tema etenduse «Tants valges» kordumatust oli ka Tallinna publikul võimalus hinnata teisipäeval, 16. oktoobril Nokia Kontserdimajas.

Vaata pildigaleriid!


Vaata videot! Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles