Lauljatar Getter Jaani loeb raamatuid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 suur sünnipäevatrall Wabaduses 14.09.12
Getter Jaani
TV3 suur sünnipäevatrall Wabaduses 14.09.12 Getter Jaani Foto: TV3

Tänaseks Eesti menukaim noor artist Getter Jaani (19), kes võitis ülekaalukalt Eesti Laul 2011 konkursi ning esindas Eestit ka Eurovisioonil, on muusika ja tantsimisega tegelenud kogu elu. Getter, kelle ema on koreograaf ning filmirežissöör ja isa pulmaportaali omanik, sai Eestile tuntuks telesaatest «Eesti otsib superstaari», olles sealjuures ka saate ajaloo noorim finalist.

Buduaar rääkis Getteriga raamatute ja lugemise teemal. Kas ja kui sageli käib Getter raamatukogus ja millal ostis viimase raamatu? Millised raamatud andekale noorele lauljatarile üldse meeldivad?

«Viimati ostsin raamatu nimega «Saladus» ehk siis «The Secret» (R. Byrne). Tegu on väga sügavamõttelise teosega, mis aitab igapäeva pingetest vabaneda ja oma eesmärkidele paremini keskenduda. Iga kord peale selle raamatu lugemist on väga hea enesetunne ja tekib kohe tahe uutele väljakutsetele vastu minna. Ma ei oskagi seda kuidagi teistmoodi selgitada, lihtsalt tunned, et sul on rohkem jõudu, energiat ja julgust, et sa saad hakkama kõigega, kui vaid ise oled nõus vaeva nägema,» eelistab Getter pigem psühholoogilise sisuga õpetlikke raamatuid.

«Praegu loen aga vanaaegset Charlotte Brontè romaani «Jane Eyre» - see sattus minu kätte, kuna ema hakkab seda lugu lavastama ja sain teada, et see oli tema lapsepõlve üks lemmikutest. Tundub, et ta ei ole lugenud seda ainult üks kord, vaid sadu – see on tõesti paeluv lugu.»

Kuid milline raamat oli Getteri lemmikuks lapsepõlves? «Ma arvan, et muinasjutt «Kaunitar ja koletis», ema luges seda mulle väga sageli ette. Ja meie oleme juba see VHS ja DVD põlvkond, kus muinasjutud on tehtud kõik imeilusa muusikaga multifilmideks, me pigem nautisime neid!»

Võimaluse korral külastab Getter alati raamatukogusid, et seal vaikust nautida ja raamatut lugeda. «Vaba aega mul palju tõesti pole, aga kui võimalus on, siis eelistan raamatukogus raamatuid lugeda. Seal on alati mõnusalt vaikne ja rahulik, saab raamatu sisusse tõesti süveneda. Raamatukogus käin ma pigem siiski info kogumise eesmärgil, et põhjalikumalt oma koolitöid teha - siin on suuresti abiks ka internet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles