Sopranode tähte James Gаndolfinit peetakse pidevalt mafioosoks ka päriselus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Gandolfini
James Gandolfini Foto: Promopilt

Ta ei ole Tony Soprano, tegemist on James Gandolfini tegelaskujuga kultusseriaalist «Sopranod», mis on Emmyga ning Kuldgloobustega pärjatud maffiaseriaal. 51-aastane James naerab, et isegi poes käies haihtuvad müüjad nagu tina tuhka pidades teda tema tegelaskujuks.


Kõik, kes tunnevad James Gandolfinit tavaelus, ei võrdleks teda kunagi Tony Sopranoga. Tegemist on lihtsa, tagasihoidliku, meeldiva ning hea huumorimeelega inimesega. Näitleja ise võrdleb ennast pigem huumori suurkujudega Hollywoodis ning nimetab ennast 120 kiloseks Woody Alleniks.

Siiski ei kavatse näitleja loobuda oma leivarollidest. Ja miks ta peakski, kui see tuleb tal nii loomulikult välja. Ka oma kõige uuemas rollis, kriminaalses trilleris «Räpane amet», mängib näitleja tumedat karakterit, palgamõrvarit Mickeyt New Yorgist. James ise iseloomustab oma karakterit nii: «See on segu ohust ning meeldivusest.»

Mickey New Yorgist on üks parimaid palgamõrvareid riigis, kuid ta on hädas oma isikliku eluga. Nimelt on ta pahane oma armastatu peale, kes talle truudust murdis. Oma kibestumust uputab ta alkoholi ning läheb voodisse iga ettejuhtuva naisega. Oma probleemide lahendamise ajal jääb tal töö tahaplaanile.

Kui aga maffia kontrollitud pokkerimängus toimub röövimine, saadavd maffiabossid mängu ka oma teise ässa – julma rõhuja Cogani, keda mängib Brad Pitt. Mehed on omavahel rivaalid. Kõigele lisaks, kahtlustab Mickey, et mees, kellega tema armastatu teda pettis, oligi Cogan. Kaalul on maffia au, aga kaks parimatest parimat palgamõrvarit
klaarivad omavahelisi suhteid.

Brad Pitt ning James Gandolfini on varemgi kinoekraanil koostööd teinud. Koos Julia Robertsiga moodustasid nad toreda kolmiku 2001. aasta kriminaalses draamas «Mehhiklane», kus neil tuli samuti mängida kriminaalse taustaga rolli.

Filmis «Räpane amet»saab neid kahte näitlejat näha oma kõige parimas vormis. Eriti muljetavaldav on stseen, mis toimub hotellinumbris ning kus James Gandolfini tegelaskuju on just parajasti ametis prostituudiga, kui Brad Pitt´i tegelaskuju üritab mehe tähelepanu tagasi tööle tuua ning kahe mehe vahel tekib suur tüli. «Näitlejatöös
te ei pettu. See film on suurepärane meelelahutus,»lubas filmi kaasprodutsent Brad Pitt.

Stiilne kriminaalne triller «Räpane amet»esilinastub juba 19.oktoobril.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles